Ken Rossland

Kristin Jansen

Pål Andreas Mæland

Rune Christophersen

En bæresøyle i parkeringshuset under kjøpesenteret begynte å sige da elven gikk over sine bredder natt til onsdag. Dermed ble hele senteret stengt og verken ansatte eller kunder fikk slippe inn. Entreprenører har i hele formiddag arbeidet med å støtte opp bærebjelken.

— Vi fryktet at taket skulle bryte sammen. Men så vidt vi kan bedømme situasjonen, er faren over nå, sier Einar Kongsbakk, direktør i Nesttun Sentrum.

Elven som normalt renner under parkeringshuset, har funnet nye veier etter rekordregnet. Hele parkeringshuset var fullt av vann onsdag morgen, og elven har gravd ut fundamentet for den ene bæresøylen. Dermed seg den en halv meter ned i grunnen. Bjelken som hviler oppå søylen, har fått en solid knekk.

— Vi sperret av senteret og parkeringshuset. Heldigvis klarte vi å stoppe folk som skulle inn på jobb, sier eier Rune Birkeland.

Verken politi eller brannmannskaper har kunnet bistå med sikringen, fordi de var opptatt med redningsarbeidet i Hatlestad terrasse.

I ettermiddag har vannstanden sunket noe. I og utenfor parkeringshuset ligger det drivved og bosscontainere som ble tatt av elven. Flere steder er asfalten sprukket opp.

Det er foreløpig uklart hvor lenge Nesttunsenteret vil holde stengt. Samtlige butikker langs hovedgaten har fått vannskader.

ARNE NILSEN
FOTO: ARNE NILSEN
ARNE NILSEN
ARNE NILSEN