Saken startet en søndag formiddag i slutten av februar i år. Samme morgen hadde kvinnen kommet hjem fra besøk hos noen venner. Etter sin egen forklaring hadde hun drukket to-fire drinker med vodka i løpet av kvelden og natten.

Redd for P-kjeft

Vel hjemme spiste kvinnen mat og så på TV. Så bestemte hun seg for å flytte bilen sin, som sto parkert i oppkjørselen utenfor. Årsak: Hun var redd for at naboen ville mislike parkeringen hennes.

— Jeg ville flytte bilen slik at naboen fikk plass til en bil til i oppkjørselen, forklarte den angrende kvinnen i Bergen tingrett tidligere denne måneden.

Gikk uten sko

I retten møtte også kvinnens naboer, et ektepar, som vitner. De forklarte at kvinnen hadde kontaktet dem denne søndagsformiddagen.

De oppfattet at kvinnen var tydelig beruset - og reagerte blant annet på at hun gikk uten sko selv om det var vinter og kaldt ute.

Tok nøklene

Kort tid etter hørte den mannlige naboen at kvinnen startet bilen sin. Da gikk han bort, tok nøklene fra henne og ba henne gå inn i leiligheten sin igjen. Han advarte også kvinnen om at han ville kontakte politiet hvis hun kjørte bilen.

Etter en stund fikk kvinnen bilnøklene tilbake. Litt senere så naboene fra kjøkkenvinduet at kvinnen kom ut igjen, skyndte seg bort til bilen, satte seg bak rattet - og rygget rett i en portstolpe 5-6 meter bak. Naboene kontaktet politiet med en gang, fordi de var redde for at kvinnen skulle kjøre videre.

«Overstadig beruset»

Da politiet kom, blåste kvinnen til 2,2 i promille i en alkometertest. Politibetjenten som kom til stedet sa i retten at kvinnen fremsto som «overstadig beruset», og at hun hadde problemer med å snakke. Til politimannen sa kvinnen at hun skulle på jobb.

Blodprøve tatt litt senere samme dag viste en promille på 2,43.

Den korte kjøreturen kommer nå til å koste kvinnen dyrt. Onsdag ettermiddag fikk hun forkynt promilledommen fra Bergen tingrett: 18 dager i fengsel. 10.000 kroner i bot. Tapt førerrett i to år. Kvinnen er tidligere ustraffet, og hun har heller ikke en eneste på bot på samvittigheten fra før.

- Helt usannsynlig

Kvinnen selv sa i retten at hun ble svært oppbrakt etter krasjen med portsøylen, og at hun gikk inn og drakk en halv liter vodka. Ifølge den promilletiltale kvinnen tok det to og en halv time før politiet kom.

Det tror ikke retten på. Basert på politivitnet, mener dommerne at politiet var på plass etter kun åtte minutter.

— Retten finner det helt usannsynlig at tiltalte i løpet av disse åtte minuttene kan ha inntatt en halvliter vodka, slik hun har forklart i retten, skriver de tre dommerne i sin enstemmige dom.

Dommerne viser også til at kvinnen virket tydelig beruset før kjøringen.

Men retten ser ikke helt bort fra at kvinnen kan ha drukket noe alkohol i løpet av de åtte minuttene før politiet kom. Derfor legger de til grunn at hun hadde cirka 1,5 i promille.