Redningsmannskaper med søkestenger og to lavinehunder fra Aurland Røde Kors avsluttet søket i det førti meter breie og tre meter dype skredet klokken 00.30 natt til mandag. De fant ingenting som tydet på at biler var tatt.

— Mesta har gått gjennom raset med snøfresere uten å finne noe, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Ingen vitner

Politiet fikk melding fra brøytemannskaper om skredet klokken 21.20 søndag kveld. I løpet av to timer var redningsmannskaper og lavinehunder på plass. De fryktet at biler kunne ligge under de tettpakkete snømassene som lå over RV 50, noen hundre meter vest for avkjørselen til Østerbø.

— Vi har ingen vitner til skredet og har ing-en indikasjoner på at biler er tatt av raset. Men for å være på den sikre siden har vi iverksatt en lete- og redningsaksjon, sa operasjonsleder Hauge tidligere på kvelden.

Fra rasstedet fikk bt.no denne meldingen: - Det er null grader og mye vind i området her. Vi står stand by inne i en tunnel dersom det skulle være bruk for oss, fortalte hundefører Claus Røynesdal.

21 redningsmannskaper deltok i søket over veien. Ytterligere 20 sto klare i en tunnel like ved, dersom det ble gjort funn som tydet på at biler kunne være nedgravd.

Dårlig vær Været var svært dårlig natt til mandag. Det var ikke mulig å fly mannskaper inn med helikopter, så alle måtte kjøres til stedet.

Et ambulansehelikopter prøvde å ta seg opp til skredområdet fra Førde, men måtte ifølge Hovedredningssentralen på Sola gjøre vendereis på grunn av dårlige værforhold.

— Er det mye trafikk på denne veien?

— Den er en forbindelse mellom øst- og Vestlandet og er godt trafikkert. Veien var åpen da skredet inntraff, sier Hauge.