— Vi pakket bilder, duker, håndarbeid og bunader. De tingene som ikke kan erstattes, forteller de.

Ekteparet har helt siden det begynte å brenne på Sotra, først på torsdag, deretter på fredag, fulgt med på brannene fra en fjelltopp like ved huset.

— Lørdag så vi at brannen spredte seg svært raskt og vi fryktet det verste, forteller de.

Dramatisk døgn

Da de lørdag så brannen nærme seg, begynte de å pakke.

— Vi bygget dette huset for 23 år siden, og i natt trodde vi flammene skulle ta alt, sier de.

Etter å ha pakket ned det mest uerstattelige i kasser, flyttet de alt ned til en nabo, 300 meter lenger nede i veien.

— Vi holdt oss våkne til omtrent klokken 02.00 natt til søndag, så la vi oss nedpå litt, men like etterpå kom politiet, forteller de.

Brannen var på dette tidspunktet ute av kontroll, og politiet valgte å evakuere de nærmeste husene. Ekteparet dro da ned til naboen.

— Et par timer senere ble vi evakuert derfra også, og da ble vi veldig overgitt, for der var jo alle tingene våre, sier de.

Søndag formiddag flyttet ekteparet tilbake i boligen sin, men de tomme veggene vitner om et døgn utenom det vanlige.

— Vi har bodd her hele livet, og aldri opplevd noe liknende. Dette er det verste vi har opplevd her, forteller de.

I skogholtet like ved huset er det helt kullsvart, bare 150 meter fra hagen. Mannskaper fra heimevernet hadde søndag ettermiddag trukket slanger gjennom hagen for å drive etterslukning.

Skryter av mannskapene

Det var ikke bare beboerne i området som var slitne etter et langt døgn. I hagen til Inger og Kurt Sewe ligger det solbrente og slitne mannskaper fra Heimevernet og hviler seg. Ekteparet er svært fornøyd med innsatsen.

— Det har vært noen fantastisk flinke folk som har jobbet her. Vi er utrolig takknemlige for innsatsen de har gjort. Uten dem hadde vi ikke hatt huset vårt lenger, sier de.

Inger Sewe legger likevel ikke skjul på at selv om faren er over for denne gang, kommer siste døgn til å prege henne i tiden som kommer.

— Jeg kommer til å drømme om flammer og helikopterlyd fremover, sukker hun.