Les også: Brukte hundretusener på byen

— Bergen var oppdelt i bydeler, min bydel var Åsane. Der styrte jeg og tok mine avgjørelser på det som skulle skje der ute. Det var min bydel, sa Olsen nå i ettermiddag.

Madsen skal ha hatt en link til Hells Angels, ifølge Olsen.

— Hells Angels var ikke velkommen, i alle fall ikke i min bydel. Det var en fornærmelse hvis noen solgte stoff i mitt borettslag. Derfor ville vi statuere et eksempel. Budskapet var at Hells Angels ikke var velkommen i Bergen, de er ikke så tøffe som de tror, sa Olsen i retten.

Den endelige sannhet?

I retten tidligere i dag innrømmet Jarle Olsen å ha bestilt et drap, og ikke en såkalt «smellejobb», da Madsen ble drept.

— Til juryen vil jeg bare si at jeg nå har tilstått at jeg bestilte drapet på Madsen, sa Olsen i retten.

— Skal vi forstå det slik at det er denne forklaringen som er den endelige sannheten? spurte lagdommeren.

— Ja, det kan du, sa Olsen.

— Jeg hørte at 37-åringen har tatt løgndetektortest. Den kan jeg også ta her i dag.

— Jeg minner om at det er straffbart å anklage noen andre for å ha gjort et straffbart forhold, minnet dommeren om.

— Det vet jeg veldig godt, svarte Olsen.

- Gategutt

Olsen begynte forklaringen med å fortelle om sin bakgrunn.

— Som 14-åring ble jeg gategutt. Og som 15-åring kom jeg i fengsel for første gang. Jeg var med i Flaktveit-gjengen, vi levde av kriminalitet og hverdagen vår var preget av mye vold. Etter endt soning som 15-åring ble jeg opplært og utlært i salg av narkotika.

Olsen snakket også om forholdet til fotballspilleren (27) i retten.

— Jeg fikk høre at han var en tøff gutt og jobbet med kriminalitet. Så ble vi venner. Man kan si han var min høyre arm. Han var med meg hele tiden. Han er en artig gutt å være rundt, pliktoppfyllende og holder kjeft. Han gjorde det jeg ba ham om og han gikk hele veien. En skjønn og grei gutt, sa Olsen.

Fotballspilleren ble presentert for dørvakten gjennom Olsen.

— De to ble gode venner. Jeg omgikk dem begge hver dag. Da var det naturlig at de ble kjent med hverandre.

«Endelig skjer det noe fett»

Fotballspilleren skal ha kommet med navnet på Flaten og foreslått av han skulle ta seg av Madsen.

— Det hadde jeg ikke tenkt på. Han er kjent for brutaliteten sin og for å holde kjeft. Og kan ikke linkes til meg, fordi han og jeg ikke har hatt noen godt forhold. Jeg fikk nummeret av 27-åringen, ringte Flaten og dro hjem og vurderte dette, så bestemte jeg meg for Flaten. Så dro jeg til ham (27-åringen) og sa at jeg satset på Flaten. Derfor dro vi opp til Proffen. Jeg kjøpte meg en pommes frites mens vi ventet på Flaten.

— «Endelig skjer det noe fett» tror jeg han svarte og da vi spurte om han ville gjøre det. Så spurte han hvorfor.

— Det skal du drite i. Men han fortjener det, sa vi til ham.

Pistolen var lagret i butikken til 27-åringens far, ifølge Olsen. Våpenet skal de ha fått fra et 34 år gammel vitne like før.

— Jeg tror jeg sa til ham 36 ganger at han aldri måtte nevne vårt navn. Vi vil ta oss vitner, vi kjenner folk alle steder og ville ordne alt for ham om han fikk problemer. Men han gjorde ikke det, han hjem og ruset seg og fortalte om dette til flere, sa Olsen.