Hydro er en stor aktør som leverandør av blant annet ekstrudert (formpresset) aluminium til begge disse bransjene.

Peker nedover

Kurvene for nybilsalg peker nedover i flere land. I Norge venter man å selge i underkant av 90.000 nye personbiler i år, en bratt nedgang fra de nær 128.000 nybilene i 1997.

— Marginene våre er under press samtidig som volumet faller, sier generaldirektør Eivind Reiten om situasjonen for denne delen av lettmetalldivisjonen.

Problemene kan leses av i resultatene for 3. kvartal, som ble lagt frem mandag denne uken. Ekstrusjon-delen av lettmetalldivisjonen satt igjen med bare 81 millioner kroner i driftsresultat etter en omsetning på 3,7 milliarder i 3. kvartal.

Fortsatt svakt marked

— Vi ser et fortsatt svakt marked fremover. Usikkerheten har økt, sier Reiten som lover ytterligere produksjonstilpasninger og kostnadskutt for lettmetalldivisjonen aluminium og magnesium.

Hydros magnesiumproduksjon i Porsgrunn ble av styret i Hydro besluttet nedlagt sist fredag. Vedtaket kom som en direkte følge av tapt konkurranse i Norge mot billig produksjon i andre land.

Lettmetalldivisjonen i Hydro leverte svake resultater i tredje kvartal. Etter en omsetning på 11,7 milliarder kroner innen aluminium og magnesium endte divisjonen med et driftsunderskudd på 146 millioner.

Det er usikkerheten rundt verdensøkonomien som i 3. kvartal har gitt de første klare signalene om redusert etterspørsel av aluminium, ifølge markedsanalytikerne.