— Vi har beslaglagt flere bilder av jenter helt ned i 11-12-årsalderen hjemme hos siktede. Bildene er ikke pornografiske, men vi finner det betenkelig at han har latt seg avbilde sammen med så mange jenter som er under den seksuelle lavalder, sier avdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved person- og voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Bilde-beslaget er gjort i 23-åringens leilighet i Bergen.

Skal ha voldtatt 12-åring

23-åringen er allerede siktet for å ha voldtatt to jenter, den yngste bare 12 år gammel, den eldste 14 år. Siktelsen omfatter også samleier med en jente som var under 16 år, og utuktig handling overfor en annen 14-åring.

— Det kan se ut som om dette dreier seg om en serieovergriper, og at saken har forgreninger ut over det han er siktet for nå. Det er flere jenter på bildene enn de fire han er siktet for å ha forgrepet seg mot. Saken er blitt veldig omfattende og alvorlig etter hvert, sier Lian Mathiesen.

— Vi jobber nå med å identifisere jentene, for å finne ut om det kan være begått overgrep mot flere. Vi ber jenter som har vært i kontakt med siktede om å ta kontakt med politiet, sier Lian Mathiesen.

Visste ikke seksuell lavalder

Fredag ble den 23 år gamle irakeren etterlyst med navn og bilde, etter at politiet forgjeves hadde forsøkt å få ham til å melde seg. Bare en time senere meldte han seg, og lørdag ble han varetektsfengslet for fire uker.

Advokat Egil Jordan var i går kveld ikke kjent med politiets bildefunn. Klienten hans nekter fortsatt for å ha voldtatt tenåringene.

— Han erkjenner å ha hatt seksuelt samvær med den eldste jenten, men hevder han ikke visste at hun på det aktuelle tidspunktet fortsatt bare var 15 år. Dessuten var han ikke kjent med at man i Norge har en seksuell lavalder på 16 år, sier Jordan.

Jordan sier at klienten er innkalt til nye avhør i dag. Han regner med at politiet da redegjør for bildefunnet.

23-åringen kom i kontakt med de fire jentene han er siktet for å ha forgrepet seg mot via felles venner.