• Før jul ble en ni år gammel gutt overfalt og misbrukt seksuelt på Ladegården. Overgrepet er av samme karakter som det den syv år gamle jenten i Fana ble utsatt for.
  • Skremmende mange likhetstrekk mellom sakene gjør at politiet frykter at man står overfor samme gjerningsmann. Politiet har siktet seg viktige spor begge steder, men ingen er pågrepet.

BT vet imidlertid at dette er et meget viktige spor i politiets etterforskning. Det er anlagt en svært bred jakt på gjerningsmannen. Politiet setter nå alt inn på å løse begge de gruvekkende sakene.

Likhetene i sakene

Det er flere forhold som gjør at etterforskerne har tatt frem den uløste saken fra Ladegården i Sandviken og koblet den mot saken fra Fana:

  • Ofrene er nesten like gamle.

N Begge var på vei hjem fra skolen, og gikk i områder hvor det normalt ferdes mye folk.

  • Overgriperen overrasket barna og trakk dem til side. På Ladegården ble gutten dratt inn i et kjellerlokale, i Fana ble jenten overfalt på en sti.
  • Overgrepene de to barna er utsatt for er nærmest identiske, og likestilles med voldtekt i straffeloven. Det dreier seg derimot ikke om samleie.
  • Politiet har sikret seg gode spor, som vil felle overgriperen når han måtte bli pågrepet.

Politioverbetjent Geir Duesund ved Fana politistasjon, som leder etterforskningen, har ingen kommentar til BTs opplysninger. Han bekrefter derimot at politiet går bredt ut i etterforskningen, og at man ser på tidligere uoppklarte saker.

— Det er en naturlig del av etterforskningen av en så alvorlig sak, sier Duesund.

Mann virret rundt

Politiet fikk i går inn flere tips etter at de gikk ut med tegning og detaljer av gjerningsmannen fra overgrepet av syvåringen på vei hjem fra Kringlebotn skole.

Observasjonen av en mann som virret rundt like ved åstedet ved 16-tiden tirsdag betegnes av politiet som svært interessant.

Observasjonen ble gjort av et vitne som kom kjørende i bil. Mannen har forklart at han så en person som oppførte seg mistenkelig og som virret rundt.

— Denne observasjonen er svært interessant for oss, selv om den ble gjort noe etter at overgrepet mot jenten fant sted, sier Duesund.

Politiet jobber fortsatt ut fra at overgrepet har skjedd mellom klokken 1430 og 1545, da jenten kom hjem til sin mor.

— Vi vet ikke om overgrepet har vart i fem minutt eller en time. Det blir bare spekulasjoner. Uansett er vi opptatt av at folk som har gjort observasjoner både før og etter dette tidspunktet tar kontakt med oss, sier Duesund.

Interessante tips

Politiet har så langt fått inn en rekke tips, også på navngitte gjerningsmenn.

— Vi vurderer flere av tipsene som interessante. Jeg vil ikke si mer om innholdet, sier Duesund.

BT kunne i går fortelle at politiet har sikret seg svært viktige spor i jakten på gjerningsmannen, og at det trolig har hans DNA. Disse funnene ble gjort på åstedet, og på jentens klær.

— Jeg kan bekrefte at vi har flere funn inne til undersøkelser. Vi mener å ha gode spor, sier Duesund.

I dag skal jenten inn til dommeravhør hos politiet. Det vil gi politiet et bedre utgangspunkt for å fastslå omfanget av overgrepet hun ble utsatt for.

Politiet håper dommeravhøret også skal gi dem flere detaljer om gjerningsmannen.

Jenten har beskrevet gjerningsmannen som en mann med et ungdommelig utseende, voksen størrelse og med mørkt hår. Mannen var iført en dongeribukse og en rød genser med et motiv som jenten beskriver som et monster.