Tirsdag hadde Utrykningspolitiet kontroll på Kvamskogen.

Seks bilister kjørte hjem med noen tusenlapper fattigere. Den høyeste farten i 70-sonen ble målt til 94 kilometer i timen.

— Han fikk et forenkelt forelegg på 4900 kroner, og tre prikker. Man kan ha syv prikker, på den åttende blir førerkortet beslaglagt, sier politibetjent Magnar Vingen.

Lite snø - lite trafikk?

Fredag ventes den store utferdsdagen for folk som skal på påskeferie.

— Påsken er veldig sen i år, i tillegg er det ikke så mye snø. Det kan hende vi ikke får den helt store trafikken i år, men det er vanskelig å si, bekrefter Vegtrafikksentralen.

4 drept i fjor

Om man skal på fjellet eller besøke familie i ferien, er derfor anbefalingen fra Vegtrafikksentralen er å kjøre på lørdag istedenfor.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen oppfordrer folk til å ta det rolig.

— Mange har det uforståelig travelt i påsketrafikken. Det er bedre å komme litt senere frem enn ikke å komme frem i det hele tatt, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

I fjor ble 4 drept og 16 hardt skadet etter 134 trafikkulykker i påsken. I år har Statens Vegvesen derfor satt sammen en ønskeliste for påsken.

Ukjente veier

Tilpass farten etter forholdene, hold køen og bruk hodet, er Statens Vegvesen sine oppfordringer til påsketrafikantene. Det er i hovedsak utforkjøringer og forbikjøringer som er skyld i ulykkene.

— Mye av dette kunne vært forhindret. At mange kjører på veier de ikke er vant til å kjøre på, gjør forbikjøringer ekstra farlige, sier vegdirektøren.

Påskeønsker

Halve Norge er på reisefot i påsken. Ikke alle skal til fjells, men mange oppgir besøk til familie og venner som aktivitet i fridagene. Trøkket på hovedvegene vil være stort på de mest utsatte ut- og innfartsdagene.

Vegvesenet har derfor satt sammen sin egen liste de håper trafikantene vil følge.

Statens vegvesen har følgende påskeønsker til trafikantene:

  • Sjekk vær- og føremeldinger. Planlegg turen!
  • Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Hold køen!
  • Bruk bilbelte
  • Sørg for at bilen er i god teknisk stand. Pakk riktig!
  • Stopp og sov hvis du blir trøtt
PÅSKETRAFIKKEN: - Mange har det uforståelig travelt i påsketrafikken. Det er bedre å komme litt senere fram enn ikke å komme fram i det hele tatt, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
HELGE SUNDE