Så langt er 55-åringen siktet for 11 overgrep. I fem av sakene har politiet funnet biologisk materiale som stemmer overens med 55-åringens DNA-profil.

Etterforskningsteamet vil nå bli utvidet for å intensivere arbeidet med å forsøke å knytte 55-åringen til flere av de om lag 160 overgrepene politiet mistenker ham for å ha utført.

Men etterforskerne frykter at de vil ende opp med en tiltale for langt færre forhold.

– Vi må ta høyde for at det ikke blir det omfanget vi hadde trodd. Det er langt frem for å bevise alle de forholdene som ligger i saken, sier påtaleansvarlig Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

Politiet jobber i disse dager med å planlegge og fastsette tidspunkt for fotokonfrontasjoner, der ofre og vitner skal se om de kjenner igjen den siktede 55-åringen blant bilder av flere andre menn.

Etterforskerne frykter at mange av barna ikke vil være i stand til å plukke ut gjerningsmannen bak overgrepene de er utsatt for, blant annet fordi det har gått lang tid siden overgrepene skjedde.

De konsentrerer seg derfor om de nyeste sakene. Det siste overgrepet politiet mener Lommemannen sto bak, skjedde i Skjolden i juli 2006.

– Vi må prioritere det vi kan nå frem med, og de mest alvorlige sakene. I mange tilfeller blir det til at vi satser på de nyeste sakene. Enkelte av sakene er så gamle at de kan være foreldet, uten at jeg skal slå fast at de er det, sier Jorid Kile Berg.

Den siktede 55-åringen har fortsatt ikke vært i avhør. Det vil heller ikke skje med det første, ifølge hans forsvarer Tor Erling Staff. Mannen kommer trolig til å møte i retten når han skal fremstilles for en ny varetektsperiode om knappe to uker, men vil neppe forklare seg for dommeren heller.

At den siktede ikke vil la seg avhøre, kan også gjøre at etterforskningen trekker ut i tid, mener politiet.

– Siden han ikke vil snakke med oss, så er vi tvunget til å gå den harde veien. Da kan ta lang tid frem mot en endelig tiltale, sier Kile Berg.

ESTHER MARIA BJØRNEBOE