Ved 04-tiden natt til søndag stanset en kvinne en bil ved Brynagjelet, noen kilometer øst for Voss sentrum. Hun var medtatt og fikk hjelp. Politiet ble så kontaktet. Kvinnen fortalte at hun var blitt voldtatt av en mann.

— Kvinnen er undersøkt ved voldtektsmottaket i Bergen og blir avhørt i formiddag, sa politiets operasjonsleder til BT søndag morgen.

- Fulgte etter

I avhør fortalte at hun kjente igjen voldtektsmannen fra et utested hun hadde vært på i Voss sentrum tidligere på natten.

Hun forlot stedet, og på vei hjem skal hun ha blitt overfalt og voldtatt av mannen. De skal ikke ha gått sammen fra utestedet, og overfallet skal ha kommet overraskende.

Etter det BT kjenner til, mener politiet at mannen fulgte etter kvinnen før han angrep henne på gangveien ved Brynagjelet, nær krysset mellom riksveg 13 og Hardangervegen, et par kilometer øst for Voss sentrum.

- Husker ikke

— Vi ber om at han varetektsfengsles i fire uker. Vi mener det er unndragelsesfare og gjentakelsesfare, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne ved Hordaland politidistrikt.

— Min klient husker ikke selve handlingen og erkjenner ikke straffskyld, sier Egil Jordan, forsvarer for mannen.

Det alvorlige overfallet og forklaringen mannen har gitt, gjør at politiet frykter nye overgrep hvis mannen ikke sperres inne. Politiadvokaten påpeker at de ikke har registrert tilsvarende saker registrert på mannen.

Ingen tegn på våpen

— Men saken er svært alvorlig. Voldtekten skjedde ute, og det er også synlige skader på kvinnen. Siktede vil bli fremstilt for psykiatrisk legevakt mandag ettermiddag. Han har en sykdomshistorie fra tidligere, sier Heltne.

- Er det blitt brukt våpen under voldtekten?

— Det er ingen tegn på det, svarer Heltne.

- Grundig avhør

Jordan var med mannen i avhør på politihuset i Bergen søndag ettermiddag. Der redegjorde den siktede om sine bevegelser og kontakt med kvinnen. Jordan beskriver avhøret som grundig. Han ønsker ikke å gi inn i detaljer på hva som ble sagt, utover at hans klient ikke husker noe fra den påståtte voldtekten.

— Jeg registrerer at politiet mener det er gjentakelses- og unndragelsesfare, men ikke fare for bevisforspillelse. Jeg venter til fengslingsmøtet med å uttale meg videre, sier Egil Jordan.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra kvinnens bistandsadvokat.

Da denne saken ble publisert, het det at siktede er asylsøker. Dette stemmer ikke. Mannen har hatt lovlig opphold i Norge siden 2012.