Naboer som ble vitner til brannen fredag kveld og natt til lørdag, reagerer på at brannvesenet ikke hadde tilgang på nok vann i nærheten av brannstedet.

— Får håpe de som har ansvaret slår noen kloke hoder sammen, så vannsituasjonen blir bedret her, sier Helge Nelson. Han bor på den andre siden av veien for der det brant.

— Også tidligere har det vært problemer med vannkapasiteten i Arna, da brant det i en enebolig på Garnes, sier konen Toril Nelson.

I mars i fjor måtte brannvesenet finne vann et stykke unna da de skulle slukke en brann i en enebolig i Garnesrenen.

Var ikke hjemme

Ronny Skare bor i en av leilighetene i kjelleren i bygget som brant. Dagen etter ser han på skadene fra utsiden sammen med naboen Jan Ch. Hausvik. Skare har vært innom leiligheten og hentet ut viktige papirer.

— Jeg tror jeg burde hatt gassmaske. Alt var skadet av røyken og det var vått overalt, sier Skare. Hausvik har foreløpig ikke vært inne i sin leilighet.

— Jeg kan tenke meg det ser ut som et svømmebasseng der, sier han.

Ingen av de to var hjemme da det begynte å brenne, men kom til stedet etter hvert. Hausvik fikk telefon fra politiet om å flytte bilen og kom til brannstedet halv tolv fredag kveld.

— Da var det store flammer og et forferdelig kaos.

Frykter ny brann

Naboer er bekymret over hva som kan skje neste gang det vil begynne å brenne.

— Hva om det blir brann på bensinstasjonen her, vil man da klare å få nok vann raskt nok, spør Ronny Skare.

Varabrannsjef Karl Otto Nesdal fortalte til bt.no lørdag morgen at fire tankbiler gikk i skytteltrafikk for å hente vann.

— Ideelt sett så skulle vi hatt store vannledninger og hydranter overalt, slik er det ikke. Folk skal vite at vi velger alltid den løsningen som er best tilgjengelig på det aktuelle stedet, sier Nesdal.

— Generelt i omegnsdistriktene er det vanlig å bruke vanntankbiler, der er områder som er uten offentlig vann. Vi må hele tiden snu oss ut i fra den situasjonen som er på stedet. Vi får det samme problemet med å få tilgang til vann om vi for eksempel ikke kommer frem på grunn av parkerte biler i sentrum, sier Nesdal.

Redder fjernsyn

I 12-tiden lørdag drev brannvesenet med etterslukking i leilighetsbygget.

— I tillegg jobber vi med å redde ting som kan reddes. Det var blant annet en del nyere fjernsyn, sier brannmester Bjørn Sebak i Åsane brannvesen.

Brannvesenet vil fortsette å jobbe på brannstedet lørdag ettermiddag.