Trodde du gravekaoset var over? Tro igjen. I høst skal nemlig Småstrandgaten graves opp. Og ikke bare den. Det skal anlegges en ca. 400 meter lang grøft som strekker seg gjennom Alle Helgens gate, Småstrandgaten og så svinger ned Torgallmenningen til Strandkaien.

Både fjernvarme, vann— og avløpsrør, tele- og strømkabler skal ned i grøften. Arbeidene starter mandag 2. september og skal være avsluttet 31. desember.

Under arbeidet i Vaskerelven opplevde butikker og utesteder merkbar svikt i omsteningen. Café Jonsvoll måtte til slutt kaste inn håndkleet, og ledelsen gir gravearbeidene en del av skylden.

Bergen næringsråd er nå bekymret for hvordan den nye runden med graving vil slå ut på sentrumshandelen.

— Bekymringen ligger hele tiden på de kostnader og problemer som næringsdrivende har i sentrum, sier Helge S. Dyrnes, administrerende direktør i Bergen Næringsråd.

Se resten av intervjuet med næringsdirektøren og intervju med samferdselsdirektør Ove Foldnes Hva tror du en ny runde med graving vil bety for sentrum? Si din mening i kommentarfeltet!

GA OPP: Café Jonsvoll måtte stenge dørene i sommer, og skyldte delvis på gravingen utenfor. Nå starter en ny runde med gravearbeider i sentrum.
BTV