Etter at hans Scania-lastebil forsvant for andre gang på to uker i natt, er ikke Lars Henanger i tvil: Det er samme tyver som har vært på ferde.

– For to uker siden stjal de bilen på samme sted som i natt. De kjørte omtrent 30 kilometer, før de satte den fra seg ikke langt unna der de fant den, ved Rema 1000 på Midtun, forteller Henanger, som driver et transportfirma.

Sjåfør Tommy Nilsen sjekket kjøreskiven etter det første tyveriet.

– De hadde kjørt omtrent en halvtime. Så hadde bilen stått i ro et par timer, før de kjørte og parkerte den, sier Nilsen.

— Prøvetur?

Begge mennene mistenker at det første tyveriet var en prøvetur.

– Dette er i hvert fall folk som vet hva de driver med. De har slått seg inn uten å ødelegge døren, og har boret opp tenningslåsen, forteller Henanger.

Han tror ikke han får se mer til bilen denne gangen.

– Den er nok ute av landet for lengst, sier han.

Parkerte ved Rema

Et tyveri av en annen lastebil natt til i går, gjør at lastebileieren og sjåføren er styrket i troen på at det er velorganiserte tyver på ferde.

Natt til i går ble det nemlig stjålet en lastebil av typen Scandia R-114 i Nipedalen. I dag morges dukket den opp igjen ved Rema1000 på Elveneset, ikke langt unna Rema-butikken der Henangers bil dukket opp etter det første tyveriet.

– De som eier den bilen må vel bare passe på den fremover, så den ikke forsvinner igjen, sier Nilsen.

Henanger opplevde også et forsøk på tyveri på en av lastebilene sine for noen uker siden, den gangen på Knarvik.

- Påfallende

Politiet mener tyveriene er påfallende.

— Det er påfallende at det stjeles lastebiler i nærområdet, og vi kan ikke se bort ifra at det er de samme som står bak, sier politioverbetjent Per Størksen ved Fana politistasjon.

Både han og Henanger ber nå folk som kan ha opplysninger om den fortsatt forsvunne lastebilen om å kontakte politiet.

Bilen er en skapbil med hvitt skap og blått og hvitt førerhus. Den er merket med Nor Lines både på skapet og på en spoiler på taket av førerhuset. Bilen har registreringsnummer ST41373.

STJÅLET: Denne lastebilen er sporløst borte. Bilen ble stjålet fra Midtun for andre gang i løpet av natten.
TOMMY NILSEN (MMS)