Det blir trangt på fortauene når restauranteierne flytter bord og stoler ut for å omgå røykeloven. Bransjefolk BT har snakket med legger ikke skjul på at de nå mener det er en overetablering av uterestauranter i Bergen.

I bransjekretser er det også en viss skepsis til hvor attraktiv den planlagte restauranten på det gamle Posthuset i Bergen sentrum vil bli.

— Konkurser er uunngåelig. Men de som satser langsiktig på kvalitet og har de beste solplassene vil overleve, er omkvedet.

BT har vært i kontakt med flere av de mest seriøse og etablerte aktører innen utelivsbransjen. Alle ser med en viss spenning og usikkerhet mot sommersesongen.

— Jeg frykter været mer enn nye konkurrenter, sier Steinar Knutsen - en av eierne av JKS-servering som blant annet driver uterestauranten på Zachariasbryggen.

— Riktignok avler trafikk mer trafikk. Men jeg tviler likevel på at det er mulig å fylle opp 1400 nye stoler på utestedene i Bergen. Noen blir nødt til å bukke under i konkurransen, sier han.

Daglig leder på Rick´s, Tom Greni, sier det slik:

— Takrestauranter kan være både spennende og attraktive dersom de har den rette beliggenheten. Posthustaket har en del gode kvaliteter. Men jeg er bekymret for at det kan bli en del skygge fra selve bygget der.

Greni peker også på at selv om Posthuset etter et godt utsiktspunkt, er det generelt lettere å trekke gjester inn på en fortausrestaurant.

Eiendomsinvestor Tom Pedersen er ikke bekymret for at det skal bli for lite sol på Posttaket til at gjestene trives der. Han er overbevist om at Posttaket har en av de beste beliggenheter som tenkes kan for å bli en restaurant med suksess.