Kommer du fra Fjøsangerveien eller Bjørnsons gate etter klokken 05.30 mandag morgen, kan du ikke lenger ta til venstre mot Laksevåg på Danmarks plass.

Bybanekontoret krysser fingrene for at bilistene får det nye kjøremønsteret med seg.

— Stengningen kan føre til farlige trafikksituasjoner. Folk kjører ofte på gammel vane. De følger ikke skiltingen, kjører ut i krysset uansett og blir påkjørt. Det så vi i forbindelse med stengningen av Ibsens gate, sier Rune Jenssen, informasjonsrådgiver på Bybanekontoret.

Med skolestart-rush og mer trafikk nå som ferien er over, må bilistene også forberede seg på mer kø.

— Jeg håper vi unngår kaos, men det viktigste er å unngå ulykker. Alle kan leve med å vente tre, fem eller ti minutter ekstra. Det samme gjelder ikke ulykker, sier Jenssen.

Endringen i trafikkmønsteret blir værende også etter at Bybanen er ferdig. Med færre krysninger på Danmarks plass er håpet at trafikkflyten vil bli bedre.

Fredag kveld åpnet også rampen ned til Strømmen, og er en av to alternative kjøreruter:

  • For å komme til Michael Krohns gate, må bilistene som kommer fra sør holde til høyre på Danmarks plass, ta rampen til Strømmen og kjøre opp igjen via Solheimsgaten.
  • For å kjøre mot Laksevåg må bilistene ta ruten Nye Nygårdsbro-Nygårdstunnelen-Puddefjordsbroen.

— Jeg kan absolutt anbefale å kjøre under Nygårdshøyden, for det kan lett bli mange biler i Solheimsgaten. Ellers er det beste rådet jeg kan gi å ta bussen, sier Jenssen.

Mandagens omlegging innebærer ingen nye endringer for gående og syklende.

Skaper omleggingene problemer for deg? Si din mening her!