HILDE SCHJØLBERG EVENSEN

— Dette er kanskje uvant i Norge, men hvis du reiser rundt i verden, er det slikt som skjer med jevne mellomrom, sier Klaus Schumann fra Tyskland.

Sammen med kone og svigermor var han i går kveld klar for å gå om bord i Nordlys, et av tre skip som er rammet av et smittsomt mage- og tarmvirus.

Bare ti personer er så langt registrert syke om bord. Verst er det på «Midnatsol» og «Finnmarken», der nærmere 200 reisende er plaget med magesjau.

— Vi har ikke fått endelig bekreftet at det er noro-viruset som herjer også på «Nordlys», men må handle som om det er det, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i rederiet Hurtigruten.

I går var det derfor rundvask mens skipet lå til kai i Bergen. Alle lugarer der det har vært syke, ble desinfisert. I tillegg er det vasket grundig i alle fellesarealer, og tepper om bord er renset.

Det ble utdelt informasjonsskriv om magesjauen til de 400 reisende.

— De fleste har dessuten lest om viruset på internett, forteller en av de ansatte til Bergens Tidende.

Bergens Tidende snakket med flere reisende i går. Svært få av dem var bekymret for smitte.

— Og dersom vi blir syke, så takler vi det også, sier Klaus og Christine Schumann.

IKKE BEKYMRET: ¬ Dette er slik man kan støte på når man reiser, sier det tyske ekteparet Klaus og Christine Schumann. I går entret de «Nordlys», der det har vært rundt ti med magesyke.