Personen som knivstakk en 15 år gammel gutt fra Nesttun ved Storetveit kirke ved 22-tiden fredag kveld, var fortsatt på frifot i går.

— Vi har overvåket området, og hjulpet ungdom med å kjøre dem i retning der de bor, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

- Ikke gjengoppgjør

Han vil ikke kalle det et gjengoppgjør, men bruker begrepet «grupperinger».

— I mobiltelefonens verden går det fort å samle folk. Vi har prøvd å spre dem igjen, sier operasjonslederen.

Kameratene til den knivstukne gutten sa til Bergens Tidende på åstedet fredag kveld at det var en gutt fra Landås som var gjerningsmannen. Det ble også hevdet at det fantes skytevåpen i miljøet, og politiet er derfor væpnet i jakten på knivstikkeren.

Grindeland forteller at politiet fikk nye tips i går.

Gutten ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus med lettere skader, og han skal nå være avhørt. Politiet hevdet i går at de ikke hadde noen konkret identitet på gjerningsmannen, men det var mange vitner til hendelsen. Politiet fikk først melding om ungdomsfyll og at omkring 20 ungdommer ved Storetveit kirke hylte og laget bråk.

Mer knivstikking

Natt til lørdag måtte politiet rykke ut til den andre knivstikkingssaken på kort tid, denne gang på Laksevåg

— Vi fikk melding klokken 02.51 om at en mann var stukket med kniv. Det viste seg å være en 31 år gammel mann som var blitt rispet i halsen med en større kniv, sier operasjonsleder Per Stiegler til bt.no.

Gjerningsmannen, en 26 år gammel mann, ble pågrepet klokken 05.00 lørdag morgen i sin egen bopel.