Kvinnen var på fest med venner på Nordnes i mai i år, da hun gikk utendørs for å ta en telefon. Ute på gaten skal hun ha blitt slått ned og dratt av gårde av to menn.

– De tok henne med til Nordnesparken, som var folketom. Der ble hun banket opp og voldtatt, sier 23-åringens venninne, Iris Kvellestad.

Ingen er så langt pågrepet.

– Vi har ingen konkret mistanke mot noen, som kan føre til pågripelse, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved volds— og sedelighetsseksjonen.

– Fikk hjernerystelse

Kvinnen ønsker ikke selv å la seg intervjue, men lar venninnen snakke på vegne av seg. 23-åringen har bekreftet over BT at Kvellestads fremstilling er korrekt.

– Hun fikk noen kraftige slag, og var helt omtåket og i sjokk. De lot henne ligge igjen helt nede ved sjøen. Etter en stund klarte hun å komme seg tilbake til festen, sier Kvellestad.

Der skal hun ha gjemt seg i flere timer på et bakrom, før hun ble funnet. Politiet ble varslet, og en ambulanse rykket ut og kjørte henne til legevakten.

– Legene konstaterte kraftig hjernerystelse og kraniebrudd. Ansiktet hennes så helt forferdelig ut, sier venninnen.

På vegne av 23-åringen roser venninnen politietterforskeren som har hatt ansvar for saken. Hun er likevel redd for at det ender med henleggelse.

– Etterforskeren har fulgt opp veldig bra, og har ringt flere ganger og informert om hvor saken står. Men vi har fått signaler om at det trolig ikke vil være mulig å finne gjerningsmennenes DNA-profil, og at det derfor går mot henleggelse. Det er sjokkerende. Vi var sikre på at saken ville bli oppklart, sier Kvellestad.

– Blind vold

23-åringens venner mistenker to av festdeltakerne, og har gitt opplysninger om dem til politiet.

– De skilte seg veldig ut, oppførte seg underlig, og en av dem var innpåsliten mot henne tidligere på kvelden. Det er veldig merkelig dersom de ikke er avhørt, sier Kvellestad.

Hun er også kritisk til at politiet har bedt dem om ikke å gå til mediene med saken.

– Dette er blind vold, som fortjener oppmerksomhet. Hvorfor har ikke politiet etterlyst vitner, eller i det minste advart andre kvinner? Nå vet kanskje ikke gjerningsmennene engang at saken er anmeldt. De tror gjerne at dette er noe de kan gjøre uten at det får konsekvenser. Samfunnet kan ikke akseptere at en så grov sak blir henlagt i stillhet, sier Kvellestad.

Også 23-åringens tidligere bistandsadvokat har sviktet, mener vennene.

– Hun har vært nesten umulig å få tak i på telefon, og har ikke engang informert om muligheten for voldsoffererstatning. Det måtte vi finne ut av selv. Hun var bare med under ett politiavhør. Også politiet undret seg over at hun ikke var med under senere avhør, sier Kvellestad.

Etter å ha vært sykmeldt er 23-åringen nå tilbake i arbeid. Hun får oppfølging av psykolog.

– Hun har hatt det helt forferdelig, men biter tennene sammen. Hun er en tøff jente.

Ørjan Deisz