Natt til tirsdag hadde politiet lytteposter med hund ute i terrenget. Det ble også brukt varmesøkende kamera i leteaksjonen som pågår i Erdalen i Stryn.

Iskaldt i området

Mannen, som er i 20-årene fra Rogaland, brukte kniv til å true til seg en bil på vei opp Strynefjellet lørdag. Bilen ble senere funnet i Erdalen.

Siden da har politiet og redningsmannskap jaktet på ham. Det er iskaldt i området, med temperaturer ned mot minus 15 grader.

— Frykter dere at han er død?

— Vi kan ikke utelukke det, men vi leter etter en mann som er i live, sier Inge Værøy, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Søket fortsatte tirsdag med 33 personer fra Røde Kors, syv hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og ni personer fra en alpin redningsgruppe i Jostedalen og Lom, i tillegg til to fra Sivilforsvaret.

Ingen våpen

- Tror dere at han sitter gjemt og bedriver en slags «katt og mus»-lek?

— Det har jeg ingen grunn for å uttale meg om. Vi har ikke observert ham og har heller ikke registrert livstegn fra ham ved bruk av telefon eller lignende, svarer Værøy.

Mannen beskrives som psykisk ustabil, men det brukes ikke våpen under leteaksjonen.

— Vi har hatt et søksområde inn i dalen, og har lett med utgangspunkt i sist kjente observasjon, fra der bilen ble funnet og sørøstover i dalen, sier innsatsleder Ole Tom Nord tirsdag ettermiddag.

Letingen vil fortsette for full styrke ut dagen. Hva som skjer videre, vurderes fortløpende.

— Vi leter etter en vi antar kan være i live, sier innsatslederen.

Han forteller at mannen de leter etter er fjellvant.

Åtte kilometer lang dal

Alle bygninger i Erdalen er gjennomsøkt uten at det har gitt resultater.

Dalen der det søkes er cirka åtte kilometer lang og halvannen kilometer bred.

Helikopter og fly har også vært brukt i letingen.

LETEAKSJON: Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, alpin redningsgruppe i Jostedalen og Lom og Sivilforsvaret bidrar i letingen.
2211 tipser
Sivilforsvaret drifter et telt som fungerer som base for letingen.
2211-tipser