Pedersen er redd bybanen skal være en fare for barna som bor i området.

— Vi har hørt at den skal gå veldig fort til Flesland. Det betyr at den skal suse forbi her, noe som bekymrer meg i forhold til barna. Jeg ser ikke for meg at en stor, tung bybane skal ha samme mulighet for å bremse som bilene, sier Pedersen, som selv ikke har små barn.

Hun står i døren. Utenfor dundrer trafikken forbi, og lager så mye bråk at BTs journalist har problemer med å høre hva hun sier.

Pedersen har tro på at støyen i gaten vil bli mindre, men bor like ved veien og frykter at bybanen vil riste grunnen under husene.

— Det tror jeg vi kommer til å merke godt. Grunnen her i området er ikke spesielt god i utgangspunktet, sier Pedersen, som er oppvokst i gaten bak Inndalsveien, Falsens vei.

Hun har pratet med flere av beboerne i området og vet at noen er skeptiske til bybanen.

— Mitt inntrykk er at folk her ikke ønsker at bybanen skal gå gjennom Inndalsveien. Jeg synes det hadde vært bedre om den gikk gjennom Fjøsangerveien eller Kanalveien, sier Pedersen.

- Vi bor jo i gangavstand

Kommunenes argument i forhold til dette, er at det bor flere mulige brukere i Inndalsveien enn langs Fjøsangerveien og Kanalveien.

— Det er greit, men de fleste av oss går eller sykler når vi skal til byen. Det tar ikke mer enn 20 minutter for meg å gå helt til sentrum. Jeg tror ikke en bybane vil bli mye brukt av oss som bor her. Og når folk skal langt av gårde, så tar de bilen uansett, mener Pedersen.

Hun vurderer å gjøre seg ferdig med oppussingsarbeidet, og flytte.

— Bybanen er en faktor som gjør at jeg heller mot å selge, sier Pedersen, som kjøpte huset for syv år siden.

— Ser du ingenting positivt med bybanen?

— Det blir selvfølgelig lettere å komme seg til og fra, men jeg vil bare ikke ha den akkurat her, sier Pedersen.

Hun akter å fortelle kommunen akkurat hva hun mener om saken på et folkemøte i Arenum neste uke, og håper at hun får flere av naboene med seg på å gå imot at banen skal gå gjennom gaten hennes.

Gleder seg til punktlighet

En av dem hun ikke vil få med seg er Kåre Johnsen. Han bor i Jacob Aalls vei, og tar bussen til og fra arbeidsplassen i sentrum hver eneste yrkedag. Han gleder seg til å kunne ta bybanen.

— Jeg er veldig positiv til bybane i området, og tror det kommer til å bli finere og roligere her, sier Johnsen.

Han har tro på at ting kan bli slik de var da han flyttet til Bergen fra Sørlandet for 30 år siden.

— Da gikk det alltid en buss, men i en lang periode har kollektivtrafikken fungert forferdelig. Nå har det riktignok Gaia tatt seg opp i det siste, men en punktlig bybane vil bli enda bedre, tror Johnsen, som ikke ser noe negativt med en bybane i Inndalsveien.

SKEPTISK: - Jeg er bekymret for bybanen i forhold til barna i området. Den må jo gå veldig fort forbi, så raskt som den skal ta seg til Flesland. Jeg har bare store barn selv, men jeg tenker på de små. Simen (på armen) og Sindre (bak i trappen) har jeg bare på lån, sier Britt Pedersen.<p/>Foto: FRED IVAR KLEMETSEN