Det sier politiadvokat Janne Ringset Heltne til BT. Mandag oppsøkte politiet kvinnen (30) på en adresse i Bergen.

— Da ga hun klar beskjed om at hun ikke vil snakke med politiet, forteller Heltne.

— Hun vil ikke samarbeide med oss. Det gjør saken veldig vanskelig å etterforske. Vi vet ikke hva hun er blitt utsatt for, og vi vet ikke hvor dette angivelig har skjedd, sier hun.

Kvinnen har ikke villet opplyse hvorfor hun ikke ønsker å samarbeide med politiet.

Avhengig av informasjon

Politiet har innhentet videoopptak fra området Marineholmen. Kvinnen har forklart til vitner at hun ble voldtatt av fem menn i dette området.

Rigmor Isehaug leder person— og voldsavsnittet ved Hordaland politidistrikt. Hun sier at politiet er avhengig av informasjon fra kvinnen.

— Vi vet ikke hvor overgrepet skal ha funnet sted. Dersom det er et åsted utendørs, er jeg redd for at tekniske bevis ødelegges som følge av stor nedbør de siste dagene. Vi trenger kvinnens hjelp for å utpeke gjerningsstedet, sier Isehaug.

Mange er redde

Saken har fått massiv og bred omtale i Bergen. Beboere rundt Nygårdsparken har engasjert seg sterkt. Mange er blitt skremt etter hendelsen, mandag kveld planlegger naboer og andre en demonstrasjon i Nygårdsparken.

Enn så lenge har ikke politiet konkrete holdepunkter som tilsier at hendelsen kan knyttes til rusmiljøet i og rundt parken.

— Jeg forstår at folk opplever dette som en belastning, men det er vanskelig for oss å klarlegge hva som har skjedd, påpeker Isehaug.

- Har du opplevd tilsvarende tidligere?

— Det hender at folk ikke vil forklare seg for politiet.

Beate Hamre er oppnevnt som bistandsadvokat for kvinnen. Hamre er i retten mandag, og det har derfor ikke lyktes BT å innhente en kommentar.