En brennende båt ved kai i Vågen er et av scenarioene brannvesenet og havnemyndighetene frykter.

— Vi vet jo at disse båtene har mye drivstoff om bord i tillegg til gass. Materialene de er laget av er også lettantennelige. Derfor har vi laget egne planer for hvordan båtene skal plasseres i Vågen, sier Linde.

Tok fyr mens eieren sov

I natt tok det fyr i en i en fritidsbåt mens de som var ombord hadde sovnet. Båten lå til kai ved Shetlands-Larsens brygge.

— Det tok fyr i en utegrill mens vi lå og sov. Det er litt skader på selve grillen og der den sto, men det er bare så vidt det har brent, så det har gått veldig bra. Brannvesenet var raskt på stedet og gjorde en kjempejobb, sier båteieren til BT.

Det var ikke så mange båter i Vågen i natt. Brannvesenets og havnevesenets planer er i særlig tenkt når Vågen er full av lystfartøyer.

Det skal være en viss avstand mellom rekkene av båter som ligger utenpå hverandre når sommertrafikken er på sitt høyeste. Slik at båter kan fjernes raskt om en brann skulle oppstå.

Tenk forebyggende

— Havnevesenet har egne vakter som passer på at disse planene blir fulgt. Men det er ikke allltid disse er til stede når båter legger til, sier Linde.

Han mener mange båtfolk er erfarne og har disse hensynene som en del av rutinen.

— Jeg vil likevel oppfordre til at båtførere tenker forebyggende når de plasserer seg i havnen. Vurdér både om din egen eller andres båter kan fjernes hurtig før du legger til, sier Leif Linde.