• Dersom det ikke blir bevilget penger til opprusting av Stoltzekleiven, kan steiner i trappene opp til Sandviksfjellet komme til å rase ut.

Det sier leder for ski, friidrett— og orienteringsgruppen i idrettslaget Varegg, Owen Westergård, til bt.no.

Ifølge NRK er Stoltzen nå i ferd med å slites ned av turgåere.

Slitasje

Varegg har bedts Grønn Etat ordne opp i trappene, men foreløpig er ingenting blitt gjort.

— Stoltzekleiven er en av de mest populære turstiene i Bergen. Trafikken opp og ned samt vær og vind har ført til slitasje. Nå ber vi om at noe blir gjort. Stien har sår, og i i nedre del bør den utbedres for at ikke traseen skal ødelegges helt. Lengre oppe er det trappene som må ordnes for å hindre steiner i å rase ut, sier Westergård til bt.no.

Ønsker overbygg

Varegg, som har sitt hovedkvarter på Mulen, ser ifølge Owen på Stoltzekleiven nesten som sin egen fotballbane. Idrettslaget har også bedt Byfjellsforvalteren om midler til utbedringer på toppen av fjellet.

— Etter siste trappetrinn blir folk som har slitt seg opp møtt av en myr. Her ønsker vi å lage en platting. Vi har også bedt om midler til et lite amfi eller overbygg på toppen, der folk kan søke ly for vær og vind og eventuelt skifte, sier Owen.

Grønn etat har sagt ja til å legge en enkel platting på myrområdet. Samtidig vil også stien fra der plankene skal legges og opp til hovedveien utbedres.

— Vi er i dialog med kommunen og håper å få gjennomslag for både opprusting av stien, en permanent platting og overbygg, sier Owen.

- Fortjener bedre

August og september er normalt høysesong for Stoltzen-vandrere, og med den flotte høsten vi har hatt i år, har trafikken opp på Sandviksfjellet vært stor.

— Turgjengerne fortjener bedre forhold i Stoltzekleiven, avslutter Owen.

Bt.no klarte ikke å komme i kontakt med Byfjellsforvalteren torsdag kveld.