BJARNE KVAMMARIT HOLMBODIL GARVIK bjarne.kvam@bt.no

— Jeg er redd for å gå alene over Nygårdshøyden når det er mørkt. Det føles bedre når jeg ser at det er flere folk som går her. Sent på natt ville jeg i hvert fall ikke gått her! sier Kjersti Vik, som straks fyller atten år.

Hun er skoleelev fra Os, og har for tiden jobb på si på Møhlenpris. Mindre redd i Os - Jeg har vurdert å ta bussen når jeg skal hjem. Jeg er faktisk mindre redd for å gå alene i mørket på Os, selv om det er mørkt overalt der, sier Kjersti Vik.

I duskregnet møter vi også Kristin Hårklau Ulltang (28) på vei hjem til Møhlenpris sammen med sin søster, som er på besøk i Bergen.

— Jeg går over Nygårdshøyden alene, også om natten når jeg har vært på byen. Jeg blir bekymret når jeg hører om voldtekter, men det går over. Det virker bare så utrolig meningsløst å kjøre en lang omvei i taxi, når det er så kort å gå. Jeg er redd jeg kommer til å gå hjem om natten alene igjen, innrømmer Kristin Hårklau Ulltang.

Snarveien gjennom Botanisk Hage frister henne imidlertid ikke:

— Nei, der ville jeg absolutt ikke gå alene. Jeg følger veien. På Kvarteret Kvinnen som ble voldtatt har forklart til politiet at hun traff gjerningsmannen på Kvarteret.

— De forlot Kvarteret sammen ca. klokken 02.00. Like i nærheten av Sjøfartsmuseet skal hun så ha blitt voldtatt, sier vaktsjef Magne Fauskanger ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge 23-åringens beskrivelser er gjerningsmannen rundt 30-35 år, 180 cm. høy, blond med krøller og med mager kroppsbygning. Han var iført en skjortegenser med flere blåfarger og en vid dongeribukse. Mannen snakker norsk, men ikke bergensdialekt. Vil ha tips - Alle våre patruljer er nå på utkikk etter en person som kan passe til denne beskrivelsen. Og vi er svært interessert i tips, fra alle som kan ha sett eller hørt noe som kan settes i forbindelse med saken, sier vaktsjef Fauskanger til Bergens Tidende.

Sent i går kveld var det ingen pågrepne i saken.