• Vi er fryktelig skuffet, men gir ikke opp. Vi skal bruke alle tilgjengelige kanaler for å få Trond løslatt fra fengselet i Nepal.

RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bergens-tidende.noDette sier Lisbeth Berg — ektefellen til den fengslede Bergensmisjonæren Trond Berg, til Bergens Tidende. I går kom budskapet familien hjemme på Bønes minst av alt hadde ønsket seg. Berg blir sittende i fengsel i Nepal på ubestemt tid etter at kjæremålsutvalget i landets høyesterett avviste å behandle saken.Saken blir nå sendt tilbake til den lokale domstolen i byen Rajbiraj, der Berg sammen med tre andre kristne ble arrestert og fengslet for ulovlig misjonsvirksomhet 29. oktober i fjor. Fortsetter arbeidet - Vi må nå fortsette arbeidet gjennom de kanalene vi har. Vi gir ikke opp. Jeg skal ha Trond hjem. Fortsatt har jeg godt håp om å få ham løslatt. Samtidig må vi være så realistiske at vi innser at det kan ta tid, sier hun.Lisbeth Berg vil i dag ta kontakt med den norske ambassaden i Nepals hovedstad Katmandu. Etter at misjonæren ble flyttet fra Rajbiraj, er det blitt vanskeligere for familien hjemme i Norge å få telefonkontakt med ham. I går fikk man ikke kontakt. Besøk fra Bergen - I første omgang må vi nå få høre mer om hva Trond selv sier, legger hun til. Lisbeth Berg har selv ingen planer om dra tilbake til Nepal for å besøke mannen sin. Hun tror ikke hun får visum til landet. Men hun bekrefter at det er aktuelt å sende representanter fra menigheten Levende Ord i Bergen eller støttegruppen for Berg til Nepal.- Det betenkelig at norske myndigheter ikke har nådd frem, når vi tenker på all den bistanden som blir gitt til Nepal, legger hun til. Oppfordrer Jagland Støttegruppen, som er etablert for Trond Berg, bad i går utenriksminister Thorbjørn Jagland om å reise til Nepal for å forhandle direkte med den politiske ledelsen i landet.- Rettskjennelsen om å avvise anken fra Berg er både veldig skuffende og overraskende. Nepal har skrevet under på at landet respekterer FN-konvensjonene om politiske og sivile rettigheter. Vi hadde ventet at et slikt lands høyesterett ville ha sett på denne saken ut fra det grunnlaget. Nå er det tydelig at stille diplomati ikke når frem. Derfor bør Norge nå vurdere å holde tilbake bistandsmidler til Nepal inntil landet gir saken en seriøs behandling, sier Anna Lena Berg Voll.

Berg-saken til topps i UD

Kjemper videre: - Jeg skal ha mannen min hjem, sier Lisbeth Berg, her sammen med barna Stefan (10), Susan (9) og Simon (1).