Hun inntar dermed en helt annen holdning til en mindretallsregjering ledet av Jens Stoltenberg, enn til en mulig mindretallsregjering av Høyre, Venstre og KrF.

For nærmere to uker siden fikk radiokanalen P4 partileder Jensen til å undertegne en velgergaranti. Den sier følgende: «Jeg garanterer at Frp ikke vil støtte en borgerlig regjering som Frp ikke er med i. Det betyr at Frp ikke vil samarbeide med en slik regjering om statsbudsjettet.»

Nekter å undertegne P4 hadde også inkludert et punkt om at «Frp vil felle en slik regjering ved første mulighet». Det punktet ble strøket av Jensen.

Men da Aftenposten.no forsøkte å få Jensen til å underskrive en lignende garanti mot en mindretallsregjering av Ap eller de tre rødgrønne partiene, ble vi bare viftet bort.

Jensen nektet å garantere at Frp vil avholde seg fra et budsjettforlik med en Stoltenberg-regjering. I denne saken opptrer altså Frp steilere overfor sine tre borgerlige «samarbeidspartier» enn overfor partiene på venstresiden.

Da Aftenposten.no spurte Jensen om hva hun vil gjøre hvis det blir snakk om budsjettforlik med Ap eller de rødgrønne, avfeiet hun spørsmålet med å svare: –Den situasjonen har ikke jeg tenkt skal oppstå.

**Les også:

Beste skolevalg noensinne for Ap**

Uklart om mistillit Jensen vil heller ikke undertegne en garanti om at Frp vil stemme for mistillitsforslag mot en rød/rødgrønn regjering, dersom de rødgrønne mister stortingsflertallet.

Hun sier til Aftenposten.no at de fire opposisjonspartiene i en slik situasjon må snakke sammen, før det blir aktuelt å fremme mistillitsforslag.

Men hun presiserer ikke Frps betingelser for å støtte et slikt forslag. Jensen sier bare: – Det hjelper med en sterk og handlekraftig regjering. Det blir det først hvis Frp er en del.

Frp-lederen innledet i morgentimene i dag på et frokostmøte i tenketanken Civita. Der fremholdt hun at valgkampavslutningen nå må dreie seg om en eneste ting: å måle krefter med den sittende rødgrønne regjeringen.

– Jeg er ganske sikker på at det blir et regjeringsskifte ... Jeg er ganske sikker på at det blir et valgresultat på mandag som skaper et sterkt grunnlag for en ikke-sosialistisk regjering de neste fire årene, sa hun avslutningsvis.

Velviljen slo også ut i at hun nektet å ta til motmæle mot kritiske synspunkter fra Venstres Abid Raja: – Frp ønsker å samarbeide med Venstre, hevdet Jensen.

Men hun fikk inn en finte til pressen, som ifølge Jensen «av en meningsløs og merkverdig grunn» ikke ettergår de politiske resultater av fire år med rødgrønn regjering.

Da Aftenposten.no la frem denne velgergarantien for Siv Jensen i dag morges, nektet hun å undertegne den. (Klikk på bildet for å se større versjon) FOTO: FAKSIMILE