Også på landsbasis er Frp vinneren av årets skolevalg. Men en oppslutning på landsbasis på 26 prosent, har det den største oppslutningen noe parti har hatt i skolevalg siden skolevalgene begynte i 1989, ifølge Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste.

I Hordaland har Frp en fremgang på 11,2 prosentpoeng siden skolevalgene for to år siden, og får en oppslutning 27,1 prosent. Størst oppslutning fik Frp på Fiskar-fagskulen i Austevoll, med 71,2 prosent av stemmene. Men også på Bergen Maritime, Norheimsund videregående skule og Os videregående skule fikk Frp over 50 prosent av stemmene.

SV mest tilbake

Størst tilbakegang har SV, men ender likevel som nest største parti med 18,3 prosent av stemmene. Høyre kom på tredjeplass i årets skolevalg i Hordaland med 14,2 prosent av stemmene, 0,3 prosentpoeng bedre enn for to år siden. Arbeiderpartiet fikk 10,7 prosent, 0,6 prosentpoeng dårligere enn året før. Deretter kommer Sp med 6,3 prosent, 2,9 prosentpoeng bedre enn for to år siden. RV er like bak med 6,2 prosent, en liten tilbakegang fra skolevalget for to år siden.

KrF går tilbake med 2,6 prosentpoeng til 4,1 prosent. KrF er det partiet som går mest tilbake på landsbasis. Regjeringspartner Venstre får 3,4 prosent. Miljøpartiet De Grønne oppnådde tre prosent av stemmene.

Høyre nummer åtte

I Sogn og Fjordane fikk Sp 29,4 prosent av stemmene, hele 6,5 prosentpoeng bedre enn for to år siden. SV hadde en like stor tilbakegang, og havnet på 18,7 prosent.

Også i dette fylket hadde Frp størst fremgang med 11,4 prosentpoeng, og havnet på 17,7 prosent. Ap fikk 13,3 prosent.

Høyre må nøye seg med å være bare det åttende største partiet blant skoleelevene i fylket, med stakkarslige tre prosent. Blant annet Venstre (5,9 prosent), KrF (4,8 prosent) og RV (4,1 prosent) er større.