— Det er en tankevekker at bare syv prosent vet at jeg er førstekandidat. Men hadde jeg vært mer på trykk i BT, så ville nok flere kjent til meg. De siste to ukene har jeg sendt tre-fire leserinnlegg til avisen, og ingen er kommet på trykk. Det er rart, og gjør det vanskelig for meg å profilere meg.

- Kan det være en sammenheng mellom det lave prosenttallet og din posisjon i partiet og rikspolitikken?

— Det vet jeg ikke, men det som gjør at du blir kjent er gjerne at du kommer i mediene. Noen partier har tidligere statsråder som toppkandidater. De er mer i mediene enn meg.

- Hordaland Frp hadde i sin tid Terje Søviknes som lederkandidat. Etter det har det vært få hordalendinger i parti­toppen. Hvor har ikke Hordaland Frp lykkes med å få frem kjente toneangivende rikspolitikere?

— Jeg vet ikke. Men vi har 19 fylker i Norge. Det vil naturligvis være sånn at hvis noen fylker har kandidater, så vil andre ikke ha det. Dette vil endre seg over tid.

- I BT søndag uttalte en sentral partikilde at «det kryr ikke av Frp-talenter i dette området»?

— Jeg vet egentlig ikke hva som menes med det. Selv mener jeg vi har mange gode partifolk som kan gjøre seg gjeldende om noen år. Hvem som er talent er også veldig vanskelig å si. Anders Anundsen har ikke vært sentral før denne perioden her. Det er ikke sikkert alle hadde forutsett at han skulle få den utviklingen han hadde, sier Hagesæter, som mener det kan være fordel å stå litt utenfor partiledelsen.

— Erna kan ikke fronte en hordalandssak slik som jeg kan: Da får hun Østlandet og Nord-Norge på nakken.

En som ikke er overrasket over at bare syv prosent vet hvem Frps toppkandidat er, er valgforsker Frank Aarebrot:

— Det som ville vært merk­verdig, var hvis flere visste at det var Hagesæter, sier Aarebrot.