Fylkesleder Frank Willy Djuvik, som er innstilt som partiets førstekandidat i stortingsvalget, provoserer med sitt blogginnlegg, som ble publisert i dag.

Tittelen er «Eg hatar Islam og muslimar».

«Fornuftsbasert hat»

«Med hat meiner eg eit fornuftsbasert hat etter definisjonen «ein intens uvilje mot», ikkje verken oppfordring til vold eller andre «negative handlingar», eller for den saks skuld ønske om død, forderving eller fordømming. Eg har berre rett og slett ein intens uvilje mot Islam og muslimar.» skriver Djuvik.

Han fortsetter å moderere seg nedover i artikkelen, og understreker at det er religionen og utøvelsen av den han hater.

«Eg har absolutt ingenting imot dei muslimane som verdsett grunnleggande rettigheter som retten til liv, fridom og eigedom. Eg har ingenting imot muslimar som vel ein fredeleg praktisering av sin religion, sjølv om eg hatar religionen», skriver Djuvik.

Og lenger nede:

«Som politikar vil eg kjempe mot både Islam og Arbeidarpartiet, fordi eg har «ein intens uvilje» mot dei. Men som liberalist vil eg samstundes kjempe for at alle skal ha lov å være medlemmar i AP eller være muslim».

Les hele innlegget her.

Frank Willy Djuvik beklaget i etterkant uttalelsene sine og slettet innlegget. Les beklagelsen

Forsvarer tittelen

Djuvik forsvarer den provoserende tittelen på innlegget.

— Det er en virkemiddelbruk, innholdet sier jo bortimot det motsatte enn det tittelen sier. Jeg synes ikke folk kan mene noe om det uten å lese hele innlegget, sier han til bt.no.

- Synes du det er en god idé å bruke ord som hat når du skriver om islam og religion?

— Derfor er jeg veldig tydelig på å definere hva jeg mener med ordet hat, det er en intens motvilje, ikke ønske om å bruke vold. Jeg kunne stått for akkurat det samme om det hadde stått kristendom i stedet for islam, sier Djuvik.

Twitterdebatt

Han forteller at utgangspunktet for innlegget var en debatt på twitter om planene for å bygge moské i Honningsvåg.

— Noen fremstilte islam som en trussel. Det er jeg helt uenig i. Det er ikke moskeen eller islam som er problemet, men menneskene som velger å la seg styre av religionen. Jeg er ikke fan av religion i det hele tatt, men som liberalist mener jeg at vi må tillate det vi ikke liker.

- Hva slags reaksjoner har du fått?

— De er delte. Noen mener jeg ikke burde brukt den tittelen, andre gir meg ros.

- Vurderer du å endre tittelen?

— Ikke foreløpig. Men nå har jeg ikke fått sjekket sosiale medier den siste timen.

PROVOSERER: Frank Willy Djuvik (Frp)
Øystein Torheim