I dag meldte bt.no at Frp vant skolevalget på Laksevåg skole. Det er imidlertid en av få skoler i Bergen der Frp har vunnet. Også på Slåtthaug videregående skole fikk Frp flest stemmer, med 31,1 prosent. Det er likevel en tilbakegang på 14,9 prosentpoeng fra stortingsvalget for to år siden.

Går tilbake

Samlet fikk Frp 16,8 prosent av stemmene i Hordaland, en tilbakegang på 9,6 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg.

— Det er ikke kjekt at vi går så langt tilbake, men vi er over landsgjennomsnittet. Det må være positivt, sier Fpu-lederen i Bergen, Christoffer Thomsen til bt.no.

Frp har vunnet skolevalgene i Hordaland de fire siste valgene, men havnet i år på tredjeplass, bak Høyre og Ap.

— Det er lenge siden vi har tapt med så stor margin. Vi gjorde så godt vi kunne, og har fått masse nye medlemmer. Folk har vært engasjerte, vi får se det positive i det, sier Thomsen.

Savner debattene

Han vil ikke trekke frem én årsak til at resultatet ble som det ble, men sier han har savnet debattene i år.

— På skoledebattene får du informert flere elever, sier han.

På de andre skolene i Bergen er Høyre eller Ap vinneren, med noen få unntak. Leder av Bergens Unge Høyre, Peter Christian Frølich, gleder seg over resultatet. Han merker at valgkampen har vært annerledes i år.

— Vi har snakket mer om sosialt ansvar og mer om de viktige sakene: Hvem som trenger det offentliges ressurser. Vi har snakket om de seriøse, alvorlige, men vikt sakene, det har ikke bare blitt fest og moro og døgnåpen skjenking, sier Frølich.

På Danielsen videregående skole seiler KrF opp som vinneren, med 34,1 prosent av stemmene, og på Rudolf Steinerskolen i Bergen vinner Miljøpartiet De Grønne med 34 prosent.

Resultatene fra skolevalget kan du finne VED Å KLIKKE HER!

Klikk på grafikken for å få den større!