En Frp-politiker i 30-årene, som ifølge BA kommer fra en kommune i Hordaland, skal lørdag 14. juli i fjor ha forsøkt å voldta en kvinne i 20-årene. Hendelsen skal ha skjedd i Byparken, like utenfor Kunstmuseene i Rasmus Meyers Allé.

Ifølge tiltalten veltet han henne overende bak noen busker. Der skal han ha lagt seg over henne og presset mot halsen til kvinnen med en hånd mens han med den andre prøvde å trekke av henne buksen. Han skal samtidig ha utført samleiebevegelser med eget underliv.

Frp-politikeren er ikke folkevalgt, men har fått offentlige verv gjennom partimedlemskapet, opplyser BA.

Fikk stanset voldtekten

Kvinnen klarte å tiltrekke seg oppmerksomhet, og mannen ble avbrutt av forbipasserende og lykkes ikke i å gjennomføre voldtekten..

Hendelsen ble meldt til politiet cirka klokken 03.15.

— Hun ble forsøkt voldtatt, men fikk skreket slik at forbipasserende reagerte, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til BA.

Vitnene fulgte så etter mannen, og kunne vise politiet hvor han var.

Løslatt

Mannen ble deretter satt i arresten, men løslatt to dager senere fordi påtalemyndigheten mente det ikke var fare for verken gjentakelsesfare eller bevisforspillelse.

— Gjerningsmannen har ingen historikk som tilsier at det er fare for gjentakelse, sa politiadvokat Trond Eide til BA i juli i fjor.