MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bergens-tidende.no

Med eksklusjonstrussel hengende over seg valgte Fredrik Litleskare å legge seg langflat for landsstyrets krav. Nå snur han på hælene og går til kamp mot opprørernes favoritt, fylkesleder Sigrun Sangolt Natås. De to kjemper sammen med flertallsinnstilte Gjermund Hagesæter om 3. plassen på stortingslisten.

Nedtrykt Litleskare kan slett ikke regne med noen støtte fra opprørsgeneral Haoko Tveitt om 3. plassen, til tross for at han oppfordret Litleskare til opprør mot Søviknes.— Vi har ikke bestemt oss for noe, nå må vi snakke sammen, sier Tveitt.

Han hadde samlet fem illsinte lokallagsledere til kampen. Etter at Litleskare til applaus fra fylkesstyret trakk seg som utfordrer, forlot de slukkøret partikontoret.

— Jeg er fremdeles optimist. Vi har flere gode kort på hånden og jeg håper at jeg skal få Terje Søviknes til å trekke seg frivillig, sier Tveitt.

Kastet på dør Onsdagens møte i fylkesstyret startet med en hissig diskusjon om møtet i det hele tatt var lovlig. Fylkesleder Sigrun Sangolt Natås nektet å delta i møtet som medlem, men ble sittende som observatør.

— Jeg var kun tilskuer. Møtet skulle ikke vært avholdt, sier Sangolt Natås.

Hun sendte i går et brev til Carl I. Hagen der hun bad om at hele møtet ble underkjent.

De seks rebellene fikk lytte til diskusjonen om lovlighet av møtet og hvorvidt møtet skulle åpent eller lukket. Etter en knapp time valgte flertallet å kaste dem på dør. Problemet Fredrik Litleskare ville de håndtere uten tilhørere.

Litleskare fikk muligheten til å orientere om sine handlinger. Orienteringen endte med at han undertegnet sin egen retrett. Flertallet i styret slapp å rasle med suspensjonskrav.

Les også: Vil straffe opprørerneLitleskare trues med eksklusjonOrdknapp Søviknes Utfordrer Søviknes

Fredrik Litleskare kom fra militærøvelse på Voss til krig i Frp. Han gjorde full retrett.