Tirsdag vil Sortevik legge fram et såkalt representantforslag som kobler kravet om heving av den gamle tyske ubåten som ligger på havbunnen utenfor Fedje, med kravet om å gjenopprette utstyrsdepotet som i 2005 ble flyttet til Florø.

– Begge disse sakene dreier seg om miljøet, og vi finner det derfor naturlig å legge dem fram i ett og samme forslag, sier Frp-representant Sortevik til NTB.

Han legger til at Frp og de nåværende regjeringspartiene var sterkt imot at Bondevik-regjeringen flyttet hoveddepotet fra Fedje.

– Nå er det bredt flertall på Stortinget for å gjenopprette det. Regjeringen bør ikke somle mer med denne saken, sier Sortevik, som selv kommer fra Hordaland.

Han beskriver området som svært trafikkert og at mange store skip som skal til Mongstad, krysser leden for kysttrafikken.

– Det er derfor det er en trafikksentral som skal styre skipene. Men når det gjelder beredskap, mener Kystverket at selskapene selv har godt nok utstyr. Vi mener dette er statlig ansvarsfraskrivelse og ønsker et depot med topp moderne oljevernutstyr i Kystverkets regi, sier Sortevik.

Han beskriver ulykken med lasteskipet «Server» som en skikkelig vekker.