Blir valgresultatet som meningsmålingen, heter ordføreren neste periode sannsynligvis Knut Hanselmann. Frps politiske veteran ligger an til 10 mandater i det nye kommunestyret. En borgerlig allianse med Frp, Høyre og KrF har 19 mandater og flertall.

— Ja, jeg går ut ifra at jeg blir ordfører med et slikt resultat, sier en fornøyd Hanselmann. - Vi har alltid sagt at det største partiet skal ha ordføreren.

KrF på vippen

Og på Askøy ser ikke et samarbeid mellom KrF og Frp ut til å by på problemer:

— Vi utelukker ikke noe form for samarbeid før valget, men lover heller ikke noe, kommer det taktisk fra KrFs Øyvind Fluge.

KrF bestitter nøkkelen til ordførerkontoret, men utsiktene til at eks-ordfører Fluge selv skal få det, er ikke særlig lyse. KrF går tilbake 4,9 prosentpoeng i forhold til valget for fire år siden og risikerer å ende som støtteparti.

Tynt håp for Manger

Ap og Kari Manger må se seg slått av Frp, men ligger an til et hederlig valgresultat, selv om 25,1 prosent er svakere enn i 1999.

På papiret kan Kari Manger fortsette som ordfører, dersom hun klarer å få til en avtale både med SV, Venstre og KrF. Men særlig sannsynlig er ikke en slik allianse, for på Askøy har KrF de siste årene samarbeidet tett med Høyre.

— Hvis folk ønsker at Kari Manger skal fortsette som ordfører, må de faktisk stemme Ap. Slik denne målingen ser ut, ser jeg faktisk ikke andre muligheter, sier Aps gruppeleder Øystein Holmelid.

Nykommeren Beinveilisten får ikke plass i kommunestyret. Samme skjebne lider veteranen Malvin Eilertsen som topper Upolitisk liste, og utbryterne fra Frp som topper Kystpartiets liste.

Men meningsmåling er som kjent ikke valg.