Vedtaket ble gjort på ekstraordinært årsmøte i partiet.

Det har vakt reaksjoner i partiet at Broch har tatt jobb som vaktmester ved det nyetablerte asylmottaket i kommunen.

Han har også vært kritisk til flere interpellasjoner fra Frps kommunestyregruppe i forbindelse med etableringen av asylmottaket.

Det er nestformann May-Elin Limevåg som blir ny formann.

Broch karakteriserer overfor Kystradioen avgjørelsen om å kaste ham som merkelig. Han vil fremdeles stå som medlem i partiet.

Det nye asylmottaket på Klokkarvik splitter partiet, har Vestnytt tidligere skrevet. Etter at Broch tok jobben som vaktmester på asylmottaket, kalte partiet inn til ekstraordinært årsmøte.

Kritisk til sine egne

Ifølge Vestnytt avleverte Jan Kåre Strønen (Frp) en interpellasjon i forrige kommunestyremøte som har skapt reaksjoner. Frp blir beskyldt av partimotstandere for å skape frykt i befolkningen omkring etableringen av mottaket.

Også formann Roald Broch har uttalt seg kritisk, både til interpellasjonen og til andre Frp-eres meninger i asylsaken. Nå mener han at han blir straffet for å ha tatt seg jobb på mottaket.

— Det mener jeg absolutt. Jeg hadde ikke uttalt meg om asylmottaket før dette med jobben kom opp, sa Broch til bt.no i slutten av november.

Gruppeleder og styremedlem Svein Otto Jacobsen avviste da at kravet om å fjerne Broch har med asylsaken å gjøre. Utover dette ønsker heller ikke Jacobsen å kommentere saken.

Broch forteller at det også har vært andre interne krangler i Sund Frp som kan ha bidratt til at andre medlemmer vil fjerne ham.

— Men jeg mener vi må kunne diskutere sak for sak, sa han.

Det er ikke første gang Frp-ere har vært involvert i asyldrift. Nå avdøde Morten Lødøen, tidligere formann i Voss Frp og vararepresentant til Stortinget, var medeier i Lopex Mottak. Tidligere fylkessekretær i partiet, Sigrun Isaksen Andersen, jobbet også i Lopex.

Hva synes du om Frp-bråket? Si din mening!

MARIT KALGRAF, VESTNYTT