Frps andrekandidat i Hordaland lover at alle kunder som kjøper vin på Åsane-polet skal få tilbake halvparten av regningen for to flasker vin.

Dyr valgkampanje — Men vi er nødt til å sette en øvre grense på 100 kroner flasken. Leverer du inn regning på kjøp av to flasker vin hver på 100 kroner, får du tilbake 100 kroner fra oss, lover Hagesæter. Fremskrittspartiet vil redusere alkoholavgiftene. Partiet vil ha svenske alkoholavgifter, og aksjonen utenfor Åsane-polet skal vise hva det vil innebære. - Vi skal bare aksjonere i en halv time. Det er begrenset hvor mye vi kan betale ut, men 10.000 kroner skal vi klare å stå i. Hagesæter mener det ikke bør være for stor forskjell i avgiftsnivået mellom landene i Norden.

Mer kriminalitet - Det ene er hensynet til svenskehandelen. Vi taper milliarder på at nordmenn reiser til Sverige. Men det er jo også rimelig at vi som bor på Vestlandet og som ikke kan spare noe på å kjøpe alkohol i Sverige, skal få nyte godt av svenske priser, sier Hagesæter. - Reduseres prisene på alkohol, går konsumet opp. Det blir flere alkoholrelaterte helseskader og mer vold og annen kriminalitet. Hvordan rimer dette med Frps helse- og kriminalpolitikk? - Jeg er enig at det finnes et dilemma her. Men jeg er ikke sikker på om alkoholskadene blir så omfattende. Litt mer alkohol fører til reduksjon i hjerte- og karsykdommer. Det må vi òg ta med i regnestykket, forklarer Hagesæter. Han mener dessuten at kriminaliteten går ned på noen områder dersom alkoholavgiften settes ned. - Det blir mindre smugling og mindre hjemmebrenning, sier han. Og for dem som ønsker å spare litt på polregningen. Frp aksjonerer mellom klokken 13.00 og 13.30 førstkommende tirsdag.