• Jeg synes det er veldig leit at man bruker den type uttrykk, som hat, sier andre nestleder i Frp Per Arne Olsen.

— Selv om han forsøker å forklare at han ikke legger det samme i dette uttrykket som det alle andre gjør, kunne han spart både seg selv og oss andre for det, sier Olsen til Aftenposten.no.

Tidligere i dag skrev BT om blogginnlegget til Frank Willy Djuvik, som han har gitt tittelen «Eg hatar Islam og muslimar». Djuvik forsvarte begrepsbruken.

Djuvik presiserer både i innlegget og i intervjuet at han ikke hater alle muslimer, bare de som innskrenker andres frihet med religion som motivasjon, de som driver med terrorisme, kvinneundertrykking, de som kidnapper sine døtre for å tvinge dem til søskenbarnekteskap, og de som «elles bryt lova».

- Bedre uten hatbegrep

Olsen mener at et innlegg om kvinneundertrykking og tvangsekteskap ville stått seg uten den type begrepsbruk.

— Det er jo ofte slik at når man tenker «dette må jeg bare få sagt», så bør man kanskje stille seg spørsmålet: Vel, må jeg egentlig det, sier Olsen.

Partiledelsen kommer ikke til å foreta seg noe overfor Djuvik.

— Men jeg synes han bør beklage ordbruken. Man skal ta seg bryet med å lese hele innlegget hans, men leser man det, ser man at han kanskje burde valgt en annen overskrift også, sier Olsen.

Han legger til at han aldri har oppfattet Djuvik som en spesiell hatefull person.

- Viser mangel på kunnskap

— Det er svært beklagelig at en fremtredende politisk leder gjør det så lett å angripe medmennesker med muslimsks bakgrunn, sier Akhtar Chaudhry, stortingsrepresentant for SV.

— Dette føyer seg inn i rekken av en del ledere - og særlig ledere i Frp - som stadig vekk senker terskelen for å utsette muslimer for denne type uttalelser, fortsetter Chaudhry, og tilføyer at han ikke er overrasket.

— Når en politisk leder bruke Wikipedia for å forstå verden kan jeg ikke forvente noe særlig bedre enn dette. Det viser både mangel på kunnskap om islam og om muslimer, men også mangel på hvordan man skal snakke med og om medmennesker.