PETER WIEDERSTRØM

Bærum

Bærums Verk stod med tre tap og null seirer mot Frøya denne sesongen og var i tillegg svært nær ved å bli slått ut i NM-semifinalen mot samme motstander sist sesong. Om bærumslaget har hatt noe i nærheten av et Frøya-kompleks, ble dette ettertrykkelig avlivet i går.

La gå at Frøya manglet store, sterke Frode Loftesnes og at gårsdagens oppgjør tabellmessig ikke betydde noen ting. Men å tape med 30 poeng mot et lag man har hatt et godt tak på de siste par sesongene, kan umulig styrke selvtilliten til Brett Gravitt & co foran sluttspillet, som starter førstkommende onsdag.

— Dette betyr ingenting. Vel tapte vi med store sifre, men vi holdt godt følge med dem i tre perioder. Og det uten Frode (Loftsesnes som ble far til en jente på fredag, red. anm.) på laget, uttaler trener Terje Osland.

Og oppgjøret var jevnt helt til Frøya regelrett raknet i første halvdel av sluttperioden. Faktisk scoret ikke Frøya i sluttperioden før det var gått fem minutter. 67-60 ble til 80-60 i favør av Bærums Verk, som hadde en langt høyere treffprosent enn sine motstandere fra Bergen. Spesielt på trepoengsskuddene var forskjellen på lagene stor. Bærums Verk traff på imponerende 12 av 25, mens Frøya landet på svake tre av 18. Den vanligvis så treffsikre Greg Knudson fikk bare bokført ett treff på ni forsøk.

At Bærums Verk dro fra i sluttperioden, tror Terje Osland blant annet skyldtes at hans lag ikke kom rask nok tilbake i forsvar. ý I tillegg gjorde vi det vanskelig for oss selv i angrepsfasen, forklarer Frøya-treneren. Han er ikke bekymret for fortsettelsen.

— Med én gang vårt lag har noe å spille for, skjerper spillerne seg. Det viste vi i serieinnspurten, der vi avsluttet med seirer mot Asker, Bærums Verk og Ulriken, forklarer Osland, som medgir at Tromsø ikke var drømmemotstanderen i en kvartfinale. De to lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen, og står med én seier hver.