SISTE: Klokken 09.53 møtte guttenes far opp hos politiet i Bergen sentrum. -Han sa at guttene hadde tatt seg ut av leiligheten selv. Moren antok daat de hadde gått til naboer for å leke, noe de pleier å gjøre, sieroperasjonsleder Erik Gjesdal. -Nå er de gjenforent med foreldrene og alt er bra. Barnevernvakten vil få enorientering, men det blir ikke noen reaksjon fra oss utover det. — Dette er kanskjenoe en del småbarnsforeldre vil kunne kjenne seg igjen i? - Det vil jeg noktro. Det er ingen stygg sak, i hvert fall.

Sjåføren på Flybussen i retning Flesland alarmerte politiet lørdag morgen.

Han hadde fått to små gutter som passasjerer - og de var helt alene. Politiet anslår alderen til 3-4 år.

Visste ikke hvor de skulle

— Det er uklart hvor de skulle. De pekte i hver sin retning, sa operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til BT etter at guttene var tatt hånd om.

De to guttene kom på bussen på utsiden av Bystasjonen i Bergen sentrum.

Det er litt betenkelig at små unger går alene rundt i sentrumsgatene

Erik Gjesdal, politiets operasjonsleder

Politiet registrerte oppdraget klokken 08.47. En patrulje rykket ut til stedet og tok hånd om barna av afrikansk opprinnelse. De ble fraktet til politistasjonen i sentrum.

Gjesdal presiserte at politiet ikke mistenkte noe som helst straffbart.

Tynnkledde

På stedet så BT at de to guttene var tynnkledde og tilsynelatende frøs. På føttene hadde de crocs, lette plasttøfler, og på kroppen joggebukse og hettegenser.

Småguttene skal ikke ha hatt penger med seg, ifølge politifolkene på stedet. Den ene fikk et pledd over seg, den andre fikk låne en skinnjakke fra en politimann, før de ble tatt med i politibilen.

-Hvis vi ikke får tak i foreldrene, vi barnevernvakten overta guttene. Men vihar nå funnet frem til noen det kan være. De er registrert bosatt i Bergen, og vijobber med å få tak i dem nå, sa Gjesdal i 09.30-tiden påskeaften.

Oppga fornavn

Guttenesnakket lite norsk, men klarte å oppgi noen fornavn som politiet jobbet ut fra - ved hjelp av folkeregisteret og andre dataverktøy.

- Hva tenker du om detsom har skjedd?

-Det er litt betenkelig at små unger går alene rundt i sentrumsgatene. Jeg tror nok barnevernvaktenuansett vil bli orientert om forholdet, sa operasjonsleder Erik Gjesdal - før forsvinningsdramaet altså fikk sin lykkelige løsning litt før klokken 10 (se øverst i saken).