To biler frontkolliderte ved Arefjordpollen på riksvei 555 på Sotra i 07-tiden mandag. Veien var delvis sperret i to og en halv time, noe som fikk store konsekvenser for morgenrushet.

Ingen ble alvorlig skadet i ulykken, melder politiet. Det var én fører i hver bil, og føreren av den ene bilen stakk av etter ulykken, sier operasjonsleder Terje Erchisen til NRK.

— Han forlot bilen og løp av gårde. Han hevdet overfor føreren av den andre bilen at han skulle rekke et fly, sier Erichsen til NRK.

Føreren som stakk av er beskrevet som en mann i 40-årene med bag. Politiet ønsker tips i saken på telefon 02800.

Stillestående trafikk

Ulykken, som ble varslet klokken 07.14, fikk store konsekvenser for morgenrushet i bergensområdet.

Allerede få minutter etter ulykken ble det meldt om nesten stillestående trafikk fra Drotningsvik mot Sotra og fra Kolltveit mot Bergen.

— Nå står det utover mot Askøy også. Det er lange, stillestående køer fra Askøy, til Sotra, fra Sotra og fra Bergen sentrum og vestover, sa trafikkoperatør Roger Lemme litt før klokken 09.

En BT-tipser på Sotra skriver at han har «kjørt 20 meter på 15 minutter», mens en annen skriver at det er bom stopp også i Lyderhornstunnelen.

- Det er en skandale

Sverre Helgesen ringte fra innkjøringen til Askøybroen litt før klokken 09.30 og fortalte at han har stått bom stille i 20 minutter.

— Jeg synes det er merkelig at trafikken på Askøy skal bli lammet på grunn av en ulykke flere kilometer unna på Sotra. Hvorfor er ikke politiet ute og dirigerer? Det er en skandale, sier Helgesen.

Årsaken til at Askøy rammes, er at det korker seg i rundkjøringen ved Storevatnet, forteller trafikkoperatør Roger Lemme.

— Hvis folk står midt i rundkjøringen der og ikke slipper folk fra Askøy ut, blir man stående. Det handler først og fremst om trafikkforståelse, sier Lemme.

- Dette tar en stund

Operasjonssentralen har ikke besvart BTs henvendelser, men ifølge Lemme hadde ikke politiet ressurser å sende ut for å drive manuell dirigering i rundkjøringen der trafikken fra Sotra og Askøy møtes.

I 09.30-tiden opplyste Vegtrafikksentralen at riksvei 555 var ryddet og åpnet for trafikk, men at det fortsatt var lange køer fra Askøy og til og fra Sotra.

— Dette kommer til å henge igjen. Det tar en stund før køene løser seg opp, sa Lemme.

Det var også stillestående trafikk på E39 ved Hagelsundbrua mellom Lindås og Meland etter en ulykke i 08-tiden.