Politiet opplyste første at fire av pasientene hadde harde skader. Mye tyder på at tilstanden deres var mindre alvorlig enn først antatt.

I en pressemelding sent søndag kveld opplyser Haukeland universitetssykehus at fire personer får behandling etter ulykken, og at alle er lettere skadet. Pasientene er en 42 år gammel mann, en 43 år gammel kvinne og to jenter på 11 og 14 år.

Ytterligere to personer er lettere skadet, ifølge politiets skadestedsleder Lars Geitle til bt.no, som opplyste at totalt seks personer var fraktet til sykehus i ambulanse. Etter det politiet fikk opplyst, skulle ingen av pasientene ha livstruende skader.

Ingen personer var fastklemt, ifølge politiet, og det var heller ikke røyk eller ild fra bilene.

Klink is

Øyenvitne Arne Stordal sier at to av bilene frontkolliderte, og at ytterligere to eller tre biler fikk skader.

— Det er klink is i tunnelen og null grader utenfor, sier øyenvitnet.

Ulykken skjedde omlag 20 meter inn i tunnelen fra den nordlige enden, Matre-siden.

Politiet ble varslet klokken 18.19. Det sto da lange køer i begge retninger. Veien ble åpnet igjen klokken 20.40, etter at politiet hadde gjort seg ferdige med oppmåling og undersøkelser.

Ambulanse krasjet

En ambulanse som var på vei for å bistå etter ulykken, krasjet på fylkesvei 57 i nærheten av Leversund bru mellom Rutledal og Sløvåg, melder NRK. Ingen skal ha kommet til skade, men veien ble stengt etter uhellet.

Tunnelen ligger i Romarheimsdalen ved Dyrkolbotn. Den er 988 meter lang, ifølge Wikipedia, og går mellom Gammelsæter og Nipetjørn i Lindås kommune i Hordaland. Den ble åpnet i 2008.

ALVORLIG ULYKKE: Nipetunnelen var stengt i over to timer etter det kraftige sammenstøtet søndag kveld.
Erlend Spurkeland
LUFTAMBULANSEN: Alle nødetater rykket ut til ulykken.
Arne Stordal