PÅL ANDREAS MÆLAND

PETTER NATVIG

ATLE ANDERSSON

Ulykken skapte kilometerlange køer.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.40. To av de skadde satt fastklemt i bilen, og redningsmannskapene jobbet i en time før sistemann var hentet ut.

— En Toyota personbil og en Suzuki Swift frontkolliderte like ved Fossmarktunnelen. Sammenstøtet var voldsomt. I Toyotaen satt en norsk kvinne, mens det var to nederlendere i Suzukien, forteller operasjonsleder Bernt Alnæs ved Hordaland politidistrikt.

Storutrykning

Politi- og hjelpemannskaper fra Voss, Arna og Åsane rykket ut. Luftambulansen kom også til åstedet, og fraktet to av de skadde til Haukeland universitetssykehus.

En kvinne på 50 år ble behandlet for bruddskader, mens en 49 år gammel mann var sendt til operasjonsstuen. En 57-årig kvinne har fått alvorlige kvestelser og var til behandling på intensivavdelingen.

I går kveld var alle de skadde overflyttet til oppvåkningsavdelingen. Tilstanden for samtlige ble beskrevet som alvorlig, men stabil.

Voss Cup-utfart

Politiet vet ikke årsaken til ulykken, eller hvilken av bilene som kom over i motgående kjørefelt.

Ulykken skapte kilometerlange køer, ikke minst på grunn av Voss Cup og stor utfart på veiene i området.

— Vi opplyste på lystavler ved Voss og via radio om at veien var stengt og at omkjøring måtte gå via Hardanger. Likevel ble det enorme køer, sier Alnæs.

TRE SKADD: Sammenstøtet var voldsomt da de to bilene traff hverandre front mot front ved Fossmarktunnelen i Vaksdal. FOTO: ESBEN HESJEDAL, VAKSDALPOSTEN.