To personbiler frontkolliderte lørdag ettermiddag på riksvei 5 ved Erdalen, mellom Naustdal og Førde i Sogn og Fjordane. Politiet fikk melding om ulykken ved 17.30-tiden. En tredje bil skal også ha vært involvert i ulykken.

— Bilen som kom fra Førde, har først hatt sideveis kontakt med den ene møtende bilen og så frontkollidert med den andre. Alle bilene er skadet såpass mye at dem ikke er kjørbart, sier operasjonsleder Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Kritisk og alvorlig

Alle nødetatene rykket ut til stedet. Det var til sammen seks personer i de tre bilene, og politiets operasjonssentral i Sogn og Fjordane opplyser at minst to av dem er skadet.

Et øyenvitne forteller til Firda at det var en bil med en eldre sjåfør som kjørte fra Førde og kom over i feil kjørefelt. Han skal ha vært alene i bilen.

Det satt to personer i den andre bilen som var involvert i frontkollisjonen, mens det skal ha vært flere personer i den siste bilen.

— To av passasjerene er skadet, men i hvilken grad vet jeg ikke noe. Alle ble tatt med i ambulanse for sjekk, sier operasjonsleder Nils Erik Eggen, ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kritisk og alvorlig

Sykehuset i Førde mottok i kveld seks personer som var involvert i bilulykken. Ved 20-tiden kunne AMK ved Førde sentralsjukehus opplyse at en 78 år gammel mann er kritisk skadet. Han blir flyttet til Haukeland sykehus lørdag kveld. Haukeland sykehus opplyste tidlig søndag morgen at tilstanden da var alvorlig.

Også en kvinne på 60 år er alvorlig skadet etter ulykken. De fire andre pasientene er hos legevakten for sjekk.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.