Ulykken skjedde i 70-sonen på fylkesveg 555 cirka 300 meter før avkjøringen til Sartor senter i vestgående retning. Det var like før klokken 12.00 at frontkollisjonen ble meldt.

Tre biler var involvert, men det var minimale skader på den ene bilen. Føreren i den slapp også uskadet fra og kunne kjøre videre.

Da gikk det verre med personene i de to andre bilene.

— Ligger i veibanen

— En person er fastklemt og en ligger i veibanen, sa operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt klokken 12.15.

Begge ble betegnet som alvorlig skadet. Det var en kvinne som satt fastklemt. Hun ble kjørt til Haukeland ved 12.20-tiden. Den andre skadde, en mann, var da fraktet til sykehuset. Han lå i veibanen.

— Vi avventer tilbakemelding fra Haukeland om tilstanden til de to, men de er ikke livstruende skadd. De var bevisst da de ble kjørt til sykehuset, sa Kronen.

Det var store skader på de to bilene.

— Det kan se ut som om bilen som kom vestover har kommet over i feil kjørebane, sa politioverbetjent Per Algrøy til bt.no på stedet.

Veien åpnet igjen

Politiet dirigerte trafikken etter ulykken, da veien ble stengt. Personbiler kjørte om gamleveien. Det oppsto kilometerlange køer.

— Vi arbeider nå med å rydde veibanen og dirigere trafikken. Forhåpentlig vil veien snart være åpen igjen, sa Morten Kronen til bt.no klokken 12.38.

Trafikken tettet seg fort til etter ulykken, men veien ble forholdsvis raskt åpnet igjen.

STYGG ULYKKE: Kvinnen som satt i denne bilen, er fraktet til sykehus. Skadene hennes er ikke livstruende, opplyser politiet.
Jo Hjelle