— Det hele gikk så fort. Det var fult av folk i resepsjonen, men de bare gikk inn, tok en veske og en koffert, og så sprang de ut igjen med tyvegodset. Deretter kjørte de av gårde i bilen de hadde parkert utenfor, forteller en resepsjonist på Hotell Admiral til bt.no.

Tilbake på hotellet står et måpende indonesisk reisefølge. De var nettopp ferdig med frokost og skulle videre med buss til Gudvangen.

Frekke som fy

Tydelig opprørt etter hendelsen forteller den indonesiske mannen politiet hva som hendte. Konen var på toalettet han sto i hotellresepsjonen og passet på vesken og kofferten deres.

Frekke som som bare det gikk tyvene inn i resepsjonen, rappet til seg kofferten og vesken, og la på sprang. I vesken lå parets pass, kort og penger.

— De to tyvene var høye (185 - 190 cm), kraftig bygget, mørke i håret og lyse i huden. De hadde begge side jakker, den ene jakken var grå, den andre blå, forteller politibetjent Per Algrøy til bt.no.

Clarion Hotell Admiral ligger i C. Sunds gate på Nordnes. Tyvene kjørte utover C. Sunds gate i en burgunder, svensk registrert Opel Omega.

Varslet hotell Holberg

Ut fra erfaring med tidligere frokosttyverier fra hoteller i Bergen, ringte resepsjonen på Admiral til Comfort Hotell Holberg ute i Strandgaten, for å advare dem. På hotell Holberg var de klare til å ta imot de uvelkomne frokosttyvene, men de dukket ikke opp.

Derimot fant politiet tyvenes bil, parkert utenfor Bjørgvin Videregående skole i Strandgaten.

Både i fjor og i forfjor var Bergen plaget med tyver som stjal fra resepsjonen og frokostsalen på hoteller i byen. Klikk på lenkene og sjekk tidligere frokosttyverier.

TYVENES BIL: I denne bilen stakk frokosttyvene av etter at de hadde stjålet bagasjen til gjestene på Clarion Hotel Admiral. FOTO: ARNE NILSEN
FOTO: ARNE NILSEN