Ingen har sett Frode Ekroll siden mandag 31. oktober. Etterforskningsleder ArneErik Håkonsen sier at de ikke har fått noen tips.

— Det er dødt, konstaterer han.

— Vi har lett mye, og arbeidsgiveren har lett veldig mye, sier han.

Kan ha kjørt vestover

Frode Ekroll bodde på Hønefoss,men er født og oppvokst i Førde, og har familie og slekt i Sunnfjord.

Han kan også ha vært på veivestover da han forsvant, men konen sier til bt.no at hun ikke tror det er tilfelle. Det er heller ikke registrert noen bompasseringer på Ekrolls bil.

45-åringen er lam fra brystet og ned,og sitter i rullestol. Derfor har letingen etter bilen — en sølvgråcaravell med registreringsnummer JV 13329 - vært sentral.Etter at flere medier omtaltesaken igjen tirsdag, hadde politiet håp om å få nye tips.

Det er dessverre frykteligstille. Bilen er borte. Vi har brukt helikopter og søkt blant annet i fjorder. Hans-Petter Gauksrud i Nordre Buskerud politidistrikt

— Det er dessverre frykteligstille. Bilen er borte. Vi har brukt helikopter og søkt blant annet i fjorder,sier operatør Hans-Petter Gauksrud i Nordre Buskerud politidistrikt til bt.no onsdag kveld.

Sitter i rullestol

En av teoriene er at han harkjørt i sjøen.

— Men Østlandet er stort, og det er jo Vestlandet også, sier Gauksrud.

Politiet har også sjekket med vestgående ekspressbuss. Mobilen har vært avslått og bankkortet er ubrukt.

Undersøkelser opp mot bompengeselskapene har ikke gitt resultater, men politiet åpner for at bombrikken kan ha blitt tatt av. De harikke mistanke om at Ekroll er utsatt for noe kriminelt.

Volleyball-ildsjel

Ifølge Ringblad.no har han værten ildsjel i det lokale volleyballmiljøet, og fikk i fjor en stor pris for sininnsats.

Nordre Buskerud politidistriktjobber også med en annen mystisk forsvinning - polske Piotr Janusz Kubinaforsvant i slutten av november, men sakene blir ikke satt i sammenheng.

Har du tips i saken? KontaktNordre Buskerud politidistrikt på telefon 32 10 32 10.

FORSVUNNET: Har du sett en slik bil? Den savnete kjører en grå Volkswagen Caravelle, med registreringsnummer JV 13329. Dette er ikke hans bil, men en som er helt lik.
PRIVAT