MARIT HOLM marit.holm@bt.no

Tidligere har Laksevåg lensmannskontor og politiet i Fyllingsdalen hatt hver sin patruljebil ute i påsken. I år skal en tjenestemann fra Laksevåg og en fra Fyllingsdalen kjøre sammen på en rekke av vaktene.

Politimester Rolf B. Wegner avviser på det bestemte at beredskapen er svekket, i en høytid som tradisjonelt har vært høysesong for innbruddstyverier.

— I det alt vesentlige er påskeberedskapen i år den samme som tidligere. I et distrikt som Bergen, der stasjonene ligger veldig tett, er det meningsløst å snakke om beredskap i de enkelte lokalområdene. Skulle det skje noe stort og alvorlig i Fana eller Fyllingsdalen, for eksempel, tar det noen få minutter før tjue mann fra hovedstasjonen er på plass, sier Rolf B. Wegner.

— Har du gitt direktiv om at det skal kjøres kostnadseffektive vakter i påsken?

— At vi skal drive kostnadseffektivt er ikke noe nytt. Det gjelder på alle områder, og har vært uttalt helt siden jeg tiltrådte som politisjef, sier Rolf B. Wegner.

I Laksevåg har det ikke vært et eneste innbrudd i påsken, siden nabohjelp-aksjonen ble igangsatt. Det velutviklede samarbeidet mellom lensmannskontoret, sivilforsvaret, lokalt næringsliv, idrettslag og andre organisasjoner, gjør at beboerne på Laksevåg kan reise på påskeferie uten å være redd for å få ubudne gjester på besøk.

— Også i år kommer frivillige sivile til å drive utstrakt patruljevirksomhet. De skal aldri involvere seg selv, men varsle politiet så snart de ser noe mistenkelig, sier lensmann Harald Andersen.