Sylvi Cook Evjenth ved Seksjon for kunsthistorie ved Universitetet i Bergen leder Utvalg for kunstnerisk utsmykning ved UiB. Nå har hun tatt initiativet til å sikre kunstverkene i universitetets eie, skriver Studvest.

For dårlig festet

— Det er jo umulig å vite hvem som er tyver blant alle som går rundt her. Jeg synes vi har et ansvar for å ta bedre vare på kunsten vår, sier Evjenth til universitetsavisen.

Hun mener at mange av bildene er for dårlig festet, og derfor er enkle å ta ned fra veggen. De større kunstverkene er hun mindre bekymra for.

— De mest kostbare gjenstandene er vel skulpturene, og de må en nærmest være sprengningsekspert for å få løs, sier Evjenth.

Ikke stort problem

Avdelingsleder Per Ivar Bø ved tyveriavsnittet ved Hordaland politidistrikt sier til Studvest at kunsttyverier ikke er et stort problem i Bergen, men oppfordrer de som eier kunst til å sikre den så godt som mulig.

I 2002 ble alle kunstverkene på UiB registrert og katalogisert, men verdien på de ulike gjenstandene er ikke kartlagt.

Utvalg for kunstnerisk utsmykning besluttet tirsdag å søke Universitetet om midler til å kartlegge hvilke sikkerhetstiltak som trengs. Søknaden vil bli sendt når utvalget vet hvor mye kartleggingen vil koste.