• Dette var et uhell, jeg sovnet ved rattet, forteller skipperen av en cabincruiser som suste godt opp på svaberget i Vatlestraumen i Bergen lørdag morgen.

TOR KRISTIANSEN JAN STIAN VOLD CATHRINE KRANE HANSEN

— Når man ser hvordan vi landet, var vi nok litt heldige òg, medgir skipperen som slapp fra ulykken med små skrammer i pannen og på båtens understell. Dessuten må propellen skiftes.

— Jeg har lånt båten av min bror og han var ikke blid i dag.

Mannen i 40-årene var på vei inn mot byen sammen med en kamerat da båten plutselig havnet på et skjær i åttetiden lørdag morgen. Han hevder farten var rundt 27 knop.

Folk i området gjorde store øyne da de fikk se en cabincruiser på mellom 25 og 30 fot godt oppe på land. Båten lå mellom Magnevika og Myrvika og var godt synlig fra Minnestraumen på Håkonshella.

Fritidsbåten kom seg godt opp på land. De to karene var særdeles heldige som traff et glatt svaberg. Båten gled opp på berget.

— Vi har mistanke om promillekjøring og har tatt blodprøve av de to, opplyser vakthavende Erik Eikeland ved Laksevåg lensmannskontor til Bergens Tidende.

Da BT snakket med skipperen i 21-tiden i går, innrømmet han at det var utslag på ballongen da han og kameraten blåste for politiet. Men bare så vidt over grensen, hevder mannen som nå venter på resultatet av blodprøven. Han betegner seg som sjøvant og mener dette var et «uheldig uhell». I løpet av lørdagen fikk han og kameraten tettet skrammene under båten. - Nå venter vi bare på flo og på hjelp fra venner så vi kan få båten på vannet igjen, forteller skipperen før han stikker hodet inn under kalesjen og sier han må rydde.

— Båten havnet så langt på land at redningsskøyten «Odd Fellow» ikke klarte å dra den ut i sjøen igjen, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt.

PÅ LAND: Cabincruiseren kom seg godt opp på land.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN